Redactia.ro
Home » Știri » Waze vine cu o veste proastă pentru şoferi. Dispare una dintre cele mai folositoare funcţii

Waze vine cu o veste proastă pentru şoferi. Dispare una dintre cele mai folositoare funcţii

Vești bune pentru șoferi! Polițiștii nu vor mai putea să stea „la pândă”cu radarul

Aplicaţia Waze, care este şi cea mai populară printre şoferi, vine cu o veste proastă. Retrage una dintre cele mai foositoare funcţii la care apelau conducătorii auto.

De-acum încolo, şoferii vor avea probleme să mai raporteze radarele fixe ale Poliţiei, cele din autospeciale. Populara aplicaţie de ghidare în trafic nu era folosită doar pentru asta. Şoferii se bazau foarte mult pe Waze când doreau să afle unde se acund radarele agenţilor rutieri. Practic, aplicaţia de pe smartphone a înlocuit clasica „staţie radio” de pe maşini.

Nu mai poţi raporta maşinile din sens opus

Unii utilizatori ai aplicaţiei Waze 2023 nu mai pot vedea opțiunea „other side” (cealaltă parte), ceea ce înseamnă că nu pot raporta un radar aflat pe o mașină de poliție de pe cealaltă parte a drumului. Era o opţiune implementată de ani de zile, însă acum nu mai poate fi accesată.

Eliminarea se face treptat și începe cu o parte din utilizatori iOS. Cei cu smartphone-uri care folosesc sistemul de operare Android încă pot vedea opțiunea „cealaltă parte” atunci când raportează poliția.

Chiar dacă şoferii protestează, compania Waze vrea să rămână cu planul inițial de eliminare a acestora, aparent pentru o experiență mai simplă de utilizare.

Ce este Waze?

Această aplicaţie de navigaţie, bazată pe activarea GPS-ului, este o filială a Google. Waze își descrie aplicația ca fiind o inițiativă bazată pe comunitate, care poate fi descărcată și utilizată gratuit. Banii de la acest start-up au venit de la două firme israeliene, Magma și Vertex Ventures Israel, precum și de o firmă americană de capital de risc în fază incipientă.

Din păcate, cea mai recentă actualizare beta elimină și abilitatea de a raporta vehiculele oprite pe marginea drumului. Şoferii nu mai pot raporta un radar aflat pe cealaltă parte a drumului. Aşadar, această funcţie populară nu mai poate fi folosită de anumiți utilizatori.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: