Redactia.ro
Home » Știri » Xilazina a devenit amenințare națională în S.U.A. Drogul transformă tinerii în „zombie”

Xilazina a devenit amenințare națională în S.U.A. Drogul transformă tinerii în „zombie”

xilazina

Xilazina, un sedativ pentru animale, este considerată acum o nouă amenințare națională în Statele Unite ale Americii (SUA). Această substanță, supranumită și „anestezia cailor”, „tranq” sau „drogul zombie”, a fost inițial creată pentru a fi utilizată în medicina veterinară, dar a fost deturnată și utilizată ca drog în amestec cu opioide.

Xilazina transformă oamenii în zombie. Din ce în ce mai mulți consumatori în S.U.A

Administrația americană pentru combaterea drogurilor (DEA) a declarat că xilazina este „amenințarea medicamentoasă cea mai mortală cu care s-au confruntat vreodată Statele Unite ale Americii „. Acesta este primul medicament desemnat drept „amenințare emergentă” în istoria națiunii americane.

Xilazina nu are nicio utilizare aprobată pentru oameni și este considerată periculoasă din cauza utilizării abuzive ca drog, în combinație cu opioide, în special fentanil. Consumatorii sunt adesea neștiutori că xilazina se regăsește între ingredientele drogului pe care îl cumpără, iar expunerea repetată la această substanță poate duce la necroze cutanate severe și ulcerații pe mai multe părți ale corpului. Acestea pot provoca amputarea membrelor și pot duce la o stare de letargie profundă.

Cercetările arată că xilazina a fost deturnată începând cu anii 2000 în Puerto Rico, unde este cunoscută sub numele de „anestezic pentru cai”. Din păcate, utilizarea sa abuzivă s-a extins rapid în SUA și reprezintă acum o problemă majoră de sănătate publică.

În ceea ce privește efectele xilazinei asupra oamenilor, acestea includ depresia sistemului nervos central, hipotensiune, hipotermie, dependență și perioade de sevraj. De asemenea, poate încetini respirația și ritmul cardiac la niveluri periculoase.

În concluzie, xilazina reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea publică în SUA și este necesară o acțiune imediată pentru a preveni răspândirea utilizării sale ca drog. Educația și informarea publicului sunt esențiale pentru prevenirea expunerii la această substanță și pentru protejarea sănătății și siguranței consumatorilor.

Naloxona se dovedește a fi ineficientă în fața xilazinei

Autoritățile au avertizat că Naloxona, un medicament antagonist al opioidelor folosit în mod obișnuit pentru a trata supradozele, este mai puțin eficientă în tratarea persoanelor care suferă de supradoză de xilazină, deoarece aceasta nu este un opioid. Xilazina este utilizată în mod normal la animale pentru a le seda înainte de intervenții chirurgicale și a reduce durerea. Din păcate, utilizarea acesteia la oameni a dus la efecte secundare periculoase, precum scăderea tensiunii arteriale, bradicardie (ritm cardiac lent) și respirație încetinită sau oprită.

Îngrijorarea cu privire la utilizarea xilazinei ca drog a crescut, iar DEA a confiscat deja amestecuri de xilazină și fentanil în 48 de state din SUA. În 2022, aproximativ 23% din pulberea de fentanil și 7% din pastilele de fentanil confiscate de DEA conțineau xilazină. În plus, detectarea xilazinei de către Agenția americană de combatere a drogurilor a crescut cu aproape 200% în sud și cu peste 100% în vestul SUA între 2020 și 2021.

Este important să se conștientizeze faptul că xilazina este un medicament veterinar puternic și nu ar trebui niciodată utilizată de oameni. Combinarea xilazinei cu fentanil poate fi fatală și poate duce la o supradoză rapidă și letală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: