Redactia.ro
Home » Știri » Zboruri gratis pentru personalul medical. Câte bilete sunt puse la dispoziție de Qatar Airways

Zboruri gratis pentru personalul medical. Câte bilete sunt puse la dispoziție de Qatar Airways

Călătorii gratis cu avionul pentru personalul medical. Câte bilete sunt puse de dispoziție de Qatar Airways

Medicii sunt cei care luptă în linia întâi împotriva coronavirusului, așa că pentru a-i menține motivați statul le-a oferit recompense pentru munca depusă. Aceștia pot primi un spor salarial de 85%. Totuși, un alt beneficiu pe care medicii îl pot avea, odată cu înceheierea pandemiei, este să călătorească gratis. Cel puțin așa doresc cei de la compania aeriana Qatar Airways.

Călătorii gratis pentru medici

Astfel, compania a anunțat că oferă 100.000 de bilete cadou pentru angajații din sistemul sanitar. Există o listă cu cadrele medicale care pot beneficia de această ofertă, iar acestea sunt: doctor, asistente, medic practicant, paramedic, farmacist, tehnician de laborator, cercetător clinic.

Toți aceștia pot completa un formular disponibil pe site-ul companiei Qatar Airways, în care trebuie să își dea datele personale, alături de datele de identificare ale unității spitalicești în care activează.

Ce beneficii există

Cadrele medicale care vor aplica pot lua chiar o persoană care să îi însoțească, care nu trebuie să fie tot angajat al sistemului sanitar. Destinația este aleasă tot de călători, care primesc două bilete dus-întors, la clasa economică, pentru care nu trebuie să plătească nimic.
La îmbarcarea în aeronavă, cei care au aplicat pentru a câștiga una dintre cele 100.000 de călătorii gratis, trebuie să aibă legitimația care să ateste veridicitatea datelor.

Totodată, cadrele medicale care aleg să călătorească cu compania respectivă vor avea reduceri de 35% în magazinele de tip Duty Free din aeroportul din Doha, capitala Quatarului.

Proiect pentru sporuri salariale

Medicii ar putea primi sporuri salariale între 55% și 85% din salariul de bază, potrivit unui proiect de lege. Beneficiarii acestui program ar fi circa 75.000 de cadre medicale din țara noastră.

În momentul de faţă, am estimat 75.000 de beneficiari (ai stimulentului medical, n.r.). Ne vom da seama de numărul real al celor care urmează să fie plătiţi abia după ce am plătit stimulentul medical de pe luna aprilie, dar deocamdată trebuie să aşteptăm să se efectueze plăţile în luna mai. Suma alocată pentru plata acestui stimulent este de 120 de milioane de euro şi acoperă 75.000 de cadre medicale. Din raportările pe care le-am avut până acum, numărul acesta estimat ar fi corespunzător cu numărul persoanelor care au fost implicate în activităţile medicale în această perioadă şi sper să ne putem încadra în acest număr”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Plățile acestor sporuri trebuie făcute în cursul lunii acesteia, potrivit declarațiilor oficiale ale politicienilor, care au dat asigurări ca personalul medical va fi recompensat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: