Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de copaci au fost secerați în Râmnicu Vâlcea, după ce vijeliile au paralizat orașul

Zeci de copaci au fost secerați în Râmnicu Vâlcea, după ce vijeliile au paralizat orașul

Zeci de copaci au fost secerați în Râmnicu Vâlcea

Zeci de copaci au fost secerați în Râmnicu Vâlcea, după ce vijeliile au paralizat orașul. Fenomenele meteo din ultimele zile au cauzat o serie de pagube materiale în tot județul Vâlcea. O furtună de nici o oră a rupt zeci de copaci și a smuls acoperișurile caselor.

Zeci de copaci au fost secerați în Râmnicu Vâlcea, după ce vijeliile au paralizat orașul

Furtuna de cod roșu din Rîmnicu Vâlcea a ținut mai putin de o oră, dar a fost suficient încât să se instaleze un adevărat haos. A ploua foarte tare, iar străzile din centru au fost inundate. Mașinile abia au reușit să inainteze după șuvoaiele care le trec dincolo de prag. Codul roșu a inundat centrul orașului, iar zeci de copaci au fost doborâți de vânt. Meteorologii au anunțat că au căzut peste 50 de litri pe metru pătrat, prea mult pentru sistemul de canalizare din oraș. Zeci de copaci au fost dărâmați, iar acoperișurile caselor au fost smulse. Au căzur în stradă de la zeci de metri înălțime și doar norocul i-a salvat pe câțiva oameni.

Canalizările au cedat, iar câțiva muncitori au încercat în zadar să se desfunde cu ce au avut la îndemnână. Atentionarea a fost valabilă și pentru localitățile vecine, Mihăiești, Budești, Nicolae Bălcescu, Golești și Milcoiu. Într-o altă comună vecină, la Gura Văii în Bujoreni un stâlp de înaltă tensiune a ars precum o torță. Tabla și lemnul s-au desprins sau a rămas într-o stare precară, de pe acoperisurile caselor, blocurilor și ale altor clădiri, lâsând în urmă o imagine a dezastrului.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 4-17 iulie. Potrivit meteorologilor, in primele zile ale intervalului valul de căldură se va menține, ulterior temperatura scade. În Banat, valul de căldură se va mentine si in zilele de 4 și 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 de grade. Temperatura va scădea semnificativ, iar din 6 până în 11 iulie, media zilnică a maximelor va oscila intre 26 și 29 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 19-20 grade de primele 3 zile, la valori în general de 13-16 grade pentru restul interviului.

În Crișana, valul de căldură se va mentine si in zilele de 4 și 5 iunie, când media temperaturilor maxime va fi de 36 grade. În perioada 6-11 iulie, scăderea de temperatură va fi semnficativă, astfel că media zilnică a maximelor va oscila între 24 și 28 grade. Pentru a doua decadă sunt estimate temperaturi maxime tot mai ridicate ce vor ajunge la o medie regională de 33 grade spre data de 17 iulie. Temperaturile minime vor ajunge în jur de 19 grade, după care acestea vor scădea până la 13 grade.

În Moldova valul de căldură va persista până miercuri 6 iulie, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime în general de 32-35 grade și minime ce se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Răcirea vremii estimată oentru perioada 7-11 iulie va aduce temperaturi maxime în medie de 24-26 grade și minime ce vor scădea în unele dimineți spre 13 grade. La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată la inceputul intervalului când media maximelor va fi de 22 grade, iar a minimelor de 14 grade. Perioada 7-12 iulie va fi răcoroasă, cu maxime termice în general de 18 grade și minime în medie pentru întreaga zonă montană de numai 9 grade.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: