Redactia.ro
Home » Știri » Zeci de copii și profesori din Timișoara au ajuns la spital cu intoxicații. Cursurile au fost suspendate la Colegiul „C.D. Loga”

Zeci de copii și profesori din Timișoara au ajuns la spital cu intoxicații. Cursurile au fost suspendate la Colegiul „C.D. Loga”

Colegiul Loga din Timisoara. Foto: Opinia Timișoarei

Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara au fost transportați la spital începând de marți după-amiază și pe parcursul nopții, prezentând simptome de intoxicare, inclusiv dureri abdominale, greață și diaree. Nouă elevi au fost aduși la spital în cursul nopții trecute, după ce au cerut asistență medicală pentru a fi transportați de la domiciliu la o unitate medicală.

Reprezentanții Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara au declarat că din cei 9 elevi, 7 au fost internați, iar doi au rămas sub observație. Ulterior, în cursul nopții și dimineața aceasta, alte 12 persoane, inclusiv profesori și elevi, au solicitat ambulanța cu aceleași simptome. În total, 15 copii sunt internați în prezent la acest spital.

Alți doi elevi sunt internați la Spitalul Municipal, iar un profesor a fost, de asemenea, adus acolo.

La ora 1:00 noaptea trecută, ISU Timiș a trimis 1 ASERV Dacia Duster, 1 CBRN și 6 subofițeri la locul incidentului pentru a investiga posibila sursă a intoxicării.

S-au suspendat cursurile

Conducerea instituției de învățământ a fost informată, precizând că nu există o sursă clară de intoxicație, având în vedere că școala nu are cantină, nu este conectată la rețeaua de gaze naturale și nu s-au efectuat operațiuni de dezinfecție, dezinsecție sau deratizare. S-a luat în considerare și posibilitatea ca elevii să fi consumat apă din distribuitoarele din școală, însă nu toți cei care s-au simțit rău au băut din acele aparate. Până când cauza intoxicării elevilor și a profesorilor va fi stabilită, s-a decis suspendarea cursurilor la Colegiul Loga din Timișoara.

„În conformitate cu articolul 9, alineatul 3) și 4) litera b) din OME 4183/2022, împreună cu conducerea unității de învățământ și la solicitarea directorului, bazându-ne pe hotărârea consiliului de administrație al unității, și informând Ministerul Educației, am decis suspendarea cursurilor pentru ziua de astăzi”, au transmis reprezentanții ISJ Timiș.

În dimineața aceasta, a fost completat un chestionar care a fost distribuit pe toate grupurile claselor școlii pentru a evalua numărul de elevi și profesori afectați, deoarece mulți dintre aceștia nu au ajuns la spital, dar și pentru a identifica activitățile desfășurate marți, în ce săli s-au aflat, ce au consumat sau au cumpărat, în speranța de a găsi un factor comun care ar putea explica misterul intoxicației.

”Legat de situatia de la Loga, la aceasta ora pot spune ca nu stim de la ce au aparut simptomele copiilor. Sunt in jur de 30 de copii, vreo 12 adulti afectati de aceleași simptome. O parte internati, o parte acasa. Toata noaptea am stat pe telefon, cu reprezentanti ISU, conducerea Loga”, a transmis Aura Danielescu, inspector -sef al ISJ Timis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: