Redactia.ro
Home » Stiri Locale » Zeci de credincioși din Constanța, evacuați cu Poliția din biserică! Care a fost motivul

Zeci de credincioși din Constanța, evacuați cu Poliția din biserică! Care a fost motivul

Zeci de credincioși din Constanța au fost evacuați din biserică de oamenii legii după ce aceștia au fost sesizați cu privire la faptul că oamenii participă la o slujbă fără să respecte măsurile de siguranță anti-covid. În interiorul lăcașului de cult, ÎPS Teodosie ținea o predică enoriașilor despre pelerinajul Sfântului Andrei.

Credincioși evacuați din biserică

Oamenii legii din Constanța au dat buzna într-o biserică și au evacuat mai mulți credincioși care participau la slujba oficiată de ÎPS Teodosie. Polițiștii au fost sesizați că enoriașii nu respectă măsurile de siguranță anti-coronavirus: mască de protecție și distanțare socială. Înalt Prea Sfințitul Teodosie îi îndemna pe oameni să participe în număr cât mai mare la pelerinajul de Sfântul Andrei, deși acesta va putea fi organizat doar cu participarea localnicilor.

”Astăzi, în jurul orei 9.30, polițiștii Secției 2 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaș de cult din municipiul Constanța, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecție sanitară. La fața locului au ajuns polițiștii și jandarmii constănțeni, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Forțele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecție și nu respectau măsurile de distanțare socială. Acestea au fost sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.500 de lei”, se arată în comunicatul emis de autoritățile constănțene.

Doar localnicii din Ioan Corvin vor putea participa la pelerinaj

Cererea ÎPS Teodosie prin care solicita anularea măsurii care impune ca la pelerinajul de Sfântul Andrei să participe doar localnicii din comuna Ion Corvin a fost respinsă de judecătorii Tribunalului Constanța. Decizia nu este una definitivă și poate fi contestată în 5 zile. Totuși,Sfântul Andrei se va sărbători pe 30 noiembrie, iar demersul nu ar mai avea finalitate, informează Digi 24.

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanții Arhiepicopia Tomisului prin Arhiepiscopl Tomisului- Înalt Preasfințitul Teodosie Petrescu (… ) în contradictoriu cu pârâții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, Prefectura Județului Constanța, prefectul județului Constanța și Inspectoratul pentu Situații de Urgență Constanța. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată în decizia judecătorilor.

ÎPS cataloghează drept nefirești restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei, ca doar localnicii să participe anul acesta la pelerinaj. Asta pentru că, mai spune el, ”nu facem niciun abuz”.

Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să îi îmbolnăvim de plămâni?! Eu simt nevoia să îi apăr, ca păstor îmi apăr turma acea cuvântătoare, oamenii de credință.

Orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de credință. Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avem dreptul acesta”, a spus ÎPS Teodosie.

În fiecare an, în zilele de 29 și 30 noiembrie, este organizat pelerinajul de Sfântul Andrei. Nu este singurul pelerinaj restricționat din acest an. S-a permis doar accesul localnicilor și la pelerinajele Sfintei Parascheva, în Iași, dar și a Sfântului Dimitrie cel Nou, în București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: