Redactia.ro
Home » Știri » Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Zelenski va vorbi în Parlamentul României.

Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Președintele PNL, Florin Cîțu a anunțat pe Twitter, că liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Discursul președintelui ucrainean va fi prin intermediul unui videocall sau printr-un clip video.

Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Florin Cîțu a anunțat pe Twitter că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi în Parlamentul României. Președintele PNL, a anunțat că a discutat cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, iar Zelenski a decis să țină un discurs în Parlamentul României. Discușia va avea loc prin intermediul unui videocall sau printr-un clip video înregistrat.

„Am avut o discuţie importantă cu premierul Ucrainei, Denys Shmyhal: Preşedintele Volodimir Zelenski va susţine un discurs pentru Parlamentul României. Ca preşedinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are întregul meu suport!”, a scris Florin Cîţu în postarea de pe Twitter.În perioada 6-7 aprilie, Volodimir Zelenski urmează să se adreseze și Parlamentului Irlandei și Parlementului elan. Zelenski a făcut un tur de forță, având intervenții video în parlamentele mai multor state, între care Marea Britanie, Canada, SUA, Germania, Italia, Australia, Israel, Polonia și în Parlamentul European.

Klaus Iohannis, discuție cu Volodimir Zelenski

Președintele României, Klaus Iohannis a vorbit cu Volodimir Zelenski, iar liderul statului român l-a asigurat pe omologul său că România va avea grijă în continuare de refugiații ucraineni. „Am discutat cu președintele Zelenski despre situația critică din Ucraina (…) Peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri de la România și alte țări membre UE au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava”, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Klaus Iohannis.

Președintele Ucrainei a transmis că l-a informat pe Iohannis, în discuția telefonică pe care cei doi au avut-o, despre lupta pe care o duce Ucraina împotriva agresiunii ruse și despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor ucraineni. „Am avut negocieri cu preşedintele român Klaus Iohannis. L-am informat despre lupta în desfăşurare împotriva agresiunii ruse, despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: