Redactia.ro
Home » Știri » Zi de Crăciun plină de fast la Castelul de la Săvârșin. Familia regală a primit colindători în straie tradiționale

Zi de Crăciun plină de fast la Castelul de la Săvârșin. Familia regală a primit colindători în straie tradiționale

Sărbătoarea a fost prilej de bucurie și tradiție la Castelul de la Săvârșin, unde zeci de colindători, purtând cu mândrie cele mai frumoase straie tradiționale, au străbătut drumul către reședința familiei regale. Cu onoare și bucurie, Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, împreună cu Principele Radu, i-au primit pe colindători într-o atmosferă plină de căldură și tradiție.

Spectacolul oferit de dubașii satului a fost o evocare a tradiției transmise de la vremurile Regelui Mihai. În spiritul autentic al sărbătorilor de iarnă, Castelul de la Săvârșin a devenit gazda unui eveniment care a adus laolaltă frumusețea straielor tradiționale și emoția colindului, amintind de vremuri demult apuse.

Familia regală a fost colindată de dubași

În județul Cluj, sărbătoarea a prins viață și în inimile flăcăilor din două sate învecinate. Aceștia au pornit cu entuziasm să colinde enoriașii încă de la primele ore ale dimineții, începând cu slujba din biserică. După ce au împărtășit bucuria sărbătorii în locul de închinare, tinerii necăsătoriți au străbătut ulițele satului, aducând tradiționalele colinde în fiecare casă.

Întreaga noapte a fost marcată de prezența colindătorilor în casele oamenilor, iar acum aceștia se pregătesc cu nerăbdare pentru un bal de Crăciun organizat special pentru ei. Așa cum se întâmplă în fiecare an, spiritul sărbătorilor îi adună pe acești tineri plini de viață pentru a celebra bucuria și frumusețea tradițiilor populare.

„Este o mândrie pentru noi, dar şi o mare bucurie să-i avem pe dubaşi aici. Sper că va continua această tradiţie”, a declarat Majestatea Sa Margareta.

„La fel ca în anii trecuţi, la final de an 2023, aşa cum s-a procedat şi până acum, am dus vestea naşterii domnului Nostru Iisus Hristos, la prima familie gospodara, la familia regală”, a susținut și Ioan Vodicean, primarul din Săvârşin.

Tradiția este dusă mai departe de doi frați

Între colindătorii de la Castelul de la Săvârșin se află și Alin și Gabriel, doi frați care au cultivat o tradiție de ani buni, venind să colinde familia regală în fiecare Ajun de Crăciun. Pregătirea pentru această zi magică a fost una de durată, iar emoția lor se reflectă în fiecare notă a colindelor pe care le aduc la Castel.

„Am făcut repetiţii în fiecare zi, de când a început postul Crăciunului”, au explicat cei doi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: