Aurelian Bondrea, fondatorul Universității Spiru Haret, a murit la vârsta de 92 de ani. Vestea a fost transmisă de conducerea instituției de invățământ.
Aurelian Bondrea a murit la vârsta de 92 de ani
Conducerea Universității Spiru Haret a făcut tragicul anunț astăzi. Potrivit comunicatului transmis, prof. dr. Aurelian Gheorghe Bondrea a murit la vârsta de 92 de ani, scrie cancan.ro.
”Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea. Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.
Timp de trei decenii, peste 330.000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: `Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ”, se arată în comunicatul de presă al Universităţii Spiru Haret.
Cine a fost Aurelian Bondrea
Aurelian Gh. Bondrea este printre puținele personalități cu titlul Doctor Honoris Causa al Universității Spiru Haret. Celebrul profesor și-a început liceul în 1944 la fără frecvență, iar în 1946, la 18 ani, s-a înscris în Partidul Muncitoresc din România.
La doar un an de la începerea liceului, acesta a devenit învăţător suplinitor, după care a ajuns directorul căminului cultural din comuna natală, Mateiești, județul Vâlcea. A urmat apoi un curs de trei luni la școala de partid de pe lângă Comitetul Regional PCR Vâlcea, după carea ajuns redactor la ziarul „Secera și ciocanul“, editat de Comitetul Regional PCR Pitești.
În 1969 și-a început cariera la Ministerul Învăţământului, unde a condus Comisia Superioară de Diplome și Doctorate, iar în 1977 fost numit director al Direcției de organizare, personal, învățământ și control din Ministerul Educației și Învățământului, unde răspundea de cadrele din învățământ.
Aurelian Gh. Bondrea este cel care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știintă și cultură”, pentru ca în 2002 să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, potrivit informațiilor de pe site-ul oficial al universității.