Redactia.ro
Home » Știri » Zi importantă pentru toți credincioșii! Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 72 de ani. Program special la Patriarhia Română

Zi importantă pentru toți credincioșii! Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 72 de ani. Program special la Patriarhia Română

Zi importantă pentru toți credincioșii! Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 72 de ani. Program special la Patriarhia Română

Zi importantă pentru toți credincioșii! Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 72 de ani. Program special, sâmbătă, la Patriarhia Română. Iată detaliile pe care toți credincioșii trebuie să le știe!

Zi importantă pentru toți credincioșii! Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 72 de ani

Pe data de 22 iulie, credincioșii Bisericii Ortodoxe Române sărbătoresc ziua de naștere a Preafericitului Părinte Daniel, care împlinește vârsta de 72 de ani. În calitate de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Întâistătătorul BOR a avut un rol esențial în conducerea și îndrumarea credincioșilor, fiind un lider spiritual iubit și respectat de milioane de oameni.

Program special la Patriarhia Română

Această zi importantă pentru credincioși va fi marcată prin diverse ceremonii religioase și momente aniversare. Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Patriarhală va fi însoțită de o rugăciune specială de mulțumire pentru contribuțiile semnificative aduse Bisericii Ortodoxe Române de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Acesta este un moment de recunoștință pentru angajamentul și devotamentul său față de credință și comunitate.

La ora 11:00, în Catedrala Patriarhală, va fi săvârșită o slujbă de Te Deum, un semn liturgic al recunoștinței pentru realizările și împlinirile din viața Bisericii și a Preafericitului Părinte Daniel. Această ceremonie aduce în prim-plan importanța spirituală a acestei zile de naștere, evidențiind influența pozitivă pe care Preafericitul a avut-o asupra credincioșilor și societății în ansamblu.

După slujbă, de la ora 12:00, la Palatul Patriarhiei, se va desfășura un scurt moment aniversar. În cadrul acestui eveniment, vor fi prezentate mesajele de felicitare primite din partea autorităților de stat centrale și locale, precum și de la alte instituții publice. Acest gest subliniază recunoașterea și aprecierea pe care Preafericitul Părinte Daniel le-a câștigat pe parcursul activității sale în slujba Bisericii și a comunității.

La slujbă vor participa „ierarhi ai Sfântului Sinod, reprezentanţi ai autorităţilor de Stat, personalităţi ale vieţii publice româneşti, membrii Permanenţelor Consiliului Naţional Bisericesc şi Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici şi mireni”, potrivit Antena3 CNN.

Unde se pot transmite mesajele de felicitare

Cei care doresc să transmită mesaje de felicitare pot face acest lucru în mai multe modalități. Mesajele pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau pot fi trimise prin e-mail la adresa cabinet.patriarhal@patriarhia.ro. Aceasta este o oportunitate pentru credincioși și pentru cei care îl apreciază pe Preafericitul Părinte Daniel să îi transmită urări de bine și să îi exprime recunoștința pentru activitatea sa în slujba Bisericii și a societății.

Este important de menționat că ziua oficială de sărbătoare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este pe data de 30 septembrie a fiecărui an. Aceasta marchează data întronizării sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, care a avut loc în anul 2007. Această dată rămâne un moment special și semnificativ în istoria Bisericii Ortodoxe Române.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: