Redactia.ro
Home » Știri » Zile libere pentru români! Anunțul pe care l-au așteptat toți angajații. Când va avea loc următoarea minivacanță

Zile libere pentru români! Anunțul pe care l-au așteptat toți angajații. Când va avea loc următoarea minivacanță

Vara cu temperaturile sale ridicate aduce gânduri de vacanță pentru mulți români. Unii și-au bucurat deja sufletul cu concedii și zile libere de la muncă, iar acum primesc o nouă surpriză de la guvern. Anul 2023 a fost generos cu privire la zilele libere, iar trendul continuă și în luna august.

Minivacanța de la mijlocul verii aduce vești bune pentru toți românii, indiferent dacă lucrează la stat sau în sectorul privat. Autoritățile au hotărât că în luna august, de Sfânta Maria, toți angajații să primească o zi liberă, care se va conecta la weekend, generând astfel o minivacanță adevărată.

Când va avea loc următoarea minivacanță

Ultima perioadă liberă acordată de stat a fost în luna iunie, cu ocazia Rusalii, dar acum se apropie o nouă sărbătoare importantă. Guvernul a luat hotărârea, încă din finalul anului precedent, să ofere patru zile libere în luna august, cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și ca Sfânta Maria. Astfel, în loc să se bucure doar de o zi liberă, românii vor avea parte de un concediu prelungit de patru zile consecutive în august 2023.

Guvernul a făcut o punte către weekend pentru ca această perioadă liberă să fie cu adevărat benefică pentru cetățeni. Astfel, toți angajații, indiferent de domeniul în care lucrează, vor beneficia de acest concediu prelungit. Codul Muncii prevede că în 15 august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria, toți românii trebuie să primească liber pentru a sărbători această zi importantă.

Care sunt zilele libere pentru 2023

Însă, există anumite situații în care activitatea nu poate fi întreruptă, din motive legate de procesul de producție sau specificul domeniului de activitate. În astfel de cazuri, angajații în cauză vor primi zile libere în alt moment convenabil, sau vor fi plătiți dublu pentru munca depusă în acea zi specială.

Această măsură a guvernului este binevenită de către români, oferindu-le ocazia de a-și petrece timpul cu familia și prietenii, de a călători sau pur și simplu de a se relaxa și de a se bucura de frumusețile verii. Minivacanța de la mijlocul lunii august vine ca o răsplată pentru efortul depus de angajați în prima parte a anului și contribuie la creșterea stării de bine a populației.

„Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese”, a transmis Ministerul Muncii.

Următoarele zile libere: 

  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României
  • 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: