Redactia.ro
Home » Horoscop » Zodiile au parte de noroc și belșug în luna iubirii. Ce ți-au rezervat astrele de Dragobete

Zodiile au parte de noroc și belșug în luna iubirii. Ce ți-au rezervat astrele de Dragobete

AstroRedacția Horoscop 18 ianuarie. Noroc cu carul pentru aceste zodii

Dragobetele, care se sărbătorește pe 24 februarie, ar fi fost una dintre cele mai vechi ființe magice din tradițiile și obiceiurile românești. „Dragobetele sărută fetele” – spune o vorbă populară care a păstrat această sărbătoare ani de zile.

Tradiția mai zice că de Dragobete se unesc destine. În lumea veche a satului, Dragobetele era întotdeauna așteptat în ultimele zile de februarie, înaintea lui Mărțișor.

Cine va fi fericit de Dragobete, în februarie 2024

Conform calendarului creștin ortodox la 24 februarie se sărbătorește Întâia și a doua aflare a Capului Sf. Ioan Botezătorul, sărbătoare numită în spațiul slav Glavo-Obretenia. Denumirea de Dragobete provine de la cuvintele slave vechi „dragu-” ‒ drag și „bîti” – a fi (deci a fi drag).

Rac

Dragobetele le va surâde, în primul rând, nativilor din zodia Rac. După o perioadă dificilă pe plan personal soarta le va surâde din nou celor născuți sub acest semn zodiacal. Racii vor da frâu liber sentimentelor și se vor îndrăgosti lulea în luna februarie.

Dincolo de aspectele personale, în viețile acestora vor apărea și câteva oportunități pe plan profesional.

Fecioară

Fecioarele se vor bucura de aceeași șansă în luna îndrăgostiților. Trădați în dragoste, cei născuți sub acest semn zodiacal erau deciși să nu mai arate deschidere către o nouă relație. Viața îi va surprinde însă într-un mod aparte.

Zodia Fecioară este capabilă să ofere sentimente pure și să construiască un adevărat imperiu alături de persoana iubită. Astfel, cei care le vor deveni parteneri de viață se pot considerata cu adevărat norocoși.

Săgetător

Nativii Săgetător vor trăii clipe unice în săptămânile care urmează. O iubire mai veche ar putea să reapară la orizont în cazul lor. De asemenea, aceste zodii ar putea fi surprinse cu gesturi eromantice de un pretendent care nu ratează niciun moment pentru aș face simțită prezența.

Vor semna contracte noi și vor avea șansa să cunoască parteneri de afaceri de la care au multe de învățat.

Dragobete, comparat cu Cupidon

Dragobetele era un fel de ființă mitologică, un zeu protector al iubirii și al tinerilor. Acesta le fura inima băieților și îi ajuta pe flăcăi să își găsească iubirea, așa cum făcea Eros în legendele grecilor antici.

El a mai fost comparat și cu Cupidon, din mitologia romană, un fel de gardian al dragostei, care putea face pe oricine să se îndrăgostească dacă îi trimitea o săgeată plină de iubire direct în inimă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: