Redactia.ro
Home » Știri » 1 Martie Marțisor. Felicitari și sms-uri pentru prima zi de primăvară

1 Martie Marțisor. Felicitari și sms-uri pentru prima zi de primăvară

Felicitari și sms-uri pentru 1 martie

Mărțisor 2021. Luna martie este plină de semnificații pentru poporul român, fiind una plină de tradiții și superstiții ce trebuie respectate întocmai.

Mesaje și urări de Mărțișor în 2021

Ziua de 1 martie este una foarte specială, nu numai pentru că este începutul primăverii calendaristice, ci și pentru că sunt o mulțime de tradiții ce trebuie respectate.

Astfel, pe 1 martie trebuie să purtăm mărțișoare. Acestea sunt formate dintr-o împletitură de ață albă și ață roșie, care reprezintă în același timp viața și renașterea, atâta a naturii, pentru că florile înfloresc, iar iarba apare iar, dar și cea a sufletelor.

Din anul 2017, mărțișorul a intrat pe lista patrimoniului lui imaterial Unesco. Mărțișorul este confecționat din două fire de lună sau de mătase de culoare albă, iar celălalt de culoare roșie de care de obicei este prins un obiect artizanal. Acesta anunță în mod oficial venirea primăverii și se spune că mărțișoarele sunt aducătoare de noroc.Tocmai de aceea multe dintre ele sunt îmbodobite cu potcoave, trifoi sau coșari, care sunt considerate simboluri ale norocului.

În majoritatea zonelor țării femeile și fetele sunt cele care primesc mărțișoare. În Moldova, bărbații sunt cei care primesc aceste obiecte artizanale. De multe ori, alături de un mărțișor se oferă și flori, de obicei ghiocei, care sunt vestitorii primăverii. Mărțișoarele trebuie purtate pe toată durata lunii martie, în cele mai multe părți ale țării. În unele zone, mărțișoarele trebuie purtate doar în primele nouă zile ale lunii martie.

SMS-uri de 1 martie 2021. Ce urări să faci la început de primăvară

  • Anotimpurile vin şi trec, dar fiecare om păstrează în sufletul său un anotimp. Încearcă să păstrezi primăvara.
  • Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană/colegă deosebită!
  • De sub zăpadă a răsărit un ghiocel şi mi-a şoptit ceva la ureche: A sosit primăvara!
  • Natura a împletit din flori şi din raze de soare mărţişorul fericirii, pentru că eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.
  • Bucuraţi-vă de soare, bucuraţi-vă de ghiocei, bucuraţi-vă de frumoasele zile ale primăverii şi primiţi cu drag mărţişorul în sufletele voastre!
  • Primeşte primăvara în viaţă şi în suflet… Deschide-ţi aripile şi încearcă să zbori… Închide ochii şi încearcă să visezi… Nu-i aşa că e minunat?
  • Un mărţişor virtual doar pentru tine alături de toate urările mele de bine!
  • Primăvara să îţi aducă un mărţişor de sănătate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău.
  • Primăvara aceasta să fie că zâmbetul, bunătatea şi optimismul tău! O primăvară fericită!
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: