Redactia.ro
Home » Știri » 10 August 2019 a adunat 25.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Protest cu evenimente neplăcute

10 August 2019 a adunat 25.000 de oameni în Piaţa Victoriei. Protest cu evenimente neplăcute

GALERIE FOTO (3)

10 August 2019 a reuşit să adune doar 25.000 de oameni în Piaţa Victoriei, spre deosebire de 10 August 2018 când au fost 100.000 de manifestanţi în faţa Guvernului.

Aproximativ 25.000 de persoane s-au aflat, sâmbătă seară, în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei. Numărul celor prezenţi a crescut considerabil în orele serii, astfel că a fost blocată circulaţia rutieră în faţa Palatului Victoria.

Gardurile de protecţie instalate de jandarmi au fost mutate din nou spre sediul Guvernului şi a mai rămas un rând de garduri şi cordonul de jandarmi în faţa Palatului Victoria. Totodată, au fost suplimentate efectivele de jandarmi în acea zonă.

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a precizat că nu au fost înregistrate incidente grave până în prezent. Au fost două cazuri de persoane depistate la filtrele de la intrarea în piaţă cu arme albe, iar o a treia persoană cu obiecte pirotehnice. De asemenea, o a patra persoană care a avut o dispută verbală cu forţele de ordine a fost identificată şi amendată, conform Agerpres.

Georgian Enache a mai zis sâmbătă seară că gardurile din faţa Guvernului au fost mutate pentru că era nevoie de o redimensionare a spaţiului, întrucât în Piaţa Victoriei sunt, potrivit unor estimări, 24.000 de persoane.

Nu s-a dorit apariţia unor incidente şi am creat spaţiul necesar„, a explicat Georgian Enache. Gardurile nu vor putea fi mutate mai mult, pentru că au ajuns deja la trotuarul din faţa Guvernului. Numărul forţelor de ordine a crescut concomitent cu creşterea numărului de participanţi la protest.

Reprezentanţii ISU au informat că 11 persoane din piaţă au avut nevoie de asistenţă medicală, din cauza temperaturii ridicate. Sâmbătă, în Bucureşti, au fost peste 30 de grade Celsius, chiar şi la orele serii. Protestul s-a încheiat paşnic, în jurul orei 23.00.

Protestatarii au afişat pozele victimelor de la Caracal

Poza Alexandrei Măceșanu, alături de mesajul „Alo, 112”, au fost afișate la protestul din Piața Victoriei. De asemenea, organizatorii protestului de sâmbătă au amenajat în Piața Victoriei un altar în memoria victimelor de la Caracal, din Colectiv și din 10 august 2018.

Mulțimea adunată în fața Ministerului de Interne se îndreaptă spre Piața Victoriei. Protestatarii au steaguri și pancarte, iar unii dintre ei au venit cu pozele Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: