Redactia.ro
Home » Stil de viață » 10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu de care sigur nu ai auzit, însă sunt foarte practice

10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu de care sigur nu ai auzit, însă sunt foarte practice

bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ajutor de nădejde pentru orice gospodină, pentru că te poate scăpa de multe pete, dar de poate ajuta și în bucătărie.

Este deja cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu are multiple utilizări în casa noastră, așa că este bine să îl avem la îndemână, mai ales că nici nu costă mult.

10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu pe care puțini le știu

Iată niște întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu pe care poate nu le știai, fiind mai puțin cunoscute, dar la fel de eficiente ca toate celelalte.

  1. Poate nu știai, dar bicarbonatul de sodiu înlătură petele din cești. Pune în ele niște bicarbonat și freacă-le cu o cârpă udă.
  2. Bicarbonatul elimină petele de arsuri de pe oale și tigăi. Tot ce trebuie să faci este să pui apă în vasul respectiv, pe care să îl pui pe foc și apoi să adaugă cinci lunguri de bicarbonat. Lasă vasul câteva ore, iar apoi arsura ar trebui să dispară.
  3. Dacă îți dorești să mănânci un fruct mai sănătos, atunci când îl cumperi de la supermarket, poți să scapi de pesticidele de pe legume sau fructe folosind bicarbonatul de sodiu. Pune apă într-un vas și adaugă câteva linguri de bicarbonat, în funcție de capacitatea de apă folosită. Lasă fructele și legumele 15 minute, iar apoi le poți consuma.
  4. Poate nu știai, dar bicarbonatul poate fi folosit în bucătărie nu numai pentru curățarea suprafețelor, ci și pentru rețetele tale. Astfel, bicarbonatul înlocuiește cu brio praful de copt.
  5. Bicarbonatul de sodiu albește rufele, iar de acum poți folosi acest truc pentru toate cămășile și tricourile ce au căpătat un aspect uzat.
  6. Bicarbonatul igienizează biberoanele. Tot ce trebuie să faci este să pui biberoanele și suzetele într-un vas plin cu apă fierbinte și cu bicarbonat de sodiu. Clătește-le și usucă-le înainte de a le folosi.
  7. Curăță peria de păr. Fă o soluție din trei căni de apă caldă cu două linguri de bicarbonat și scufundă peria de păr în ea. Las-o să se înmoaie timp de 30 de minute.
  8. Curăță petele de creioane cerate de pe pereți. Înmoaie o cârpă în apă și apoi pune bicarbonat peste ea. Freacă pereții până petele dispar, iar apoi șterge cu o cârpă uscată.
  9. Dezinfectează salteaua. Pune bicarbonat peste saltea, lasă-l să stea câteva ore, iar apoi aspiră totul.
  10. Curăță argintul. Bijuteriile tale vor străluci din nou după ce le vei șterge cu o pastă din apă și bicarbonat de sodiu.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: