Redactia.ro
Home » Stil de viață » 15 beneficii extraordinare ale uleiului de cocos. Scapi până și de riduri!

15 beneficii extraordinare ale uleiului de cocos. Scapi până și de riduri!

15 beneficii extraordinare ale uleiului de cocos. Scapi până și de riduri!

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite ingrediente naturale. Acesta are o mulțime de beneficii pentru organism, fiind folosit chiar și pentru îmbunătățirea aspectului fizic. Iată 15 beneficii extraordinare ale acestuia. 

Beneficii extraordinare ale uleiului de cocos. Scapi până și de riduri!

Uleiul de cocos este singurul ulei vegetal care are cea mai mare concentrație de acizi grași, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce am putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Asta datorită conținutului de acid lauric, caprilic și capric care sunt asimilați rapid în organism și sunt transformați în energie. De aceea, uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor sa slăbească și celor care fac sport în mod regulat.

Uleiul de cocos este considerat, pentru proprietățile lui, un superaliment și peste 1500 de studii publicate până în prezent dovedesc că este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume în momentul de față. Uleiul de cocos este utilizat nu doar ca și aliment, ci și ca produs dermatocosmetic sau pentru îngrijirea părului și te poate ajuta chir și să scapi de riduri!

Uleiul de cocos, ca și produs alimentar, a fost denigrat în trecut deoarece conține grăsimi saturate. De fapt, uleiul de cocos reprezintă cea mai bogată sursă de grăsimi saturate cunoscută, aproape 90% dintre acizii săi grași fiind saturați. Numeroasele studii recente atestă însă faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci, dimpotrivă, sunt foarte benefice și promovează sănătatea cardiovasculară, ba chiar ne ajută să slăbim.

15 beneficii extraordinare ale uleiului de cocos

1. Uleiul de cocos pentru gătit – Uleiul de cocos este foarte bun pentru gătit deoarece compoziția lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. Nu produce efectele nocive pe care le produc alte uleiuri de gătit.

2. Perfect pentru cei ce urmează o dietă vegană – Uleiul de cocos este un ingredient principal în majoritatea rețetelor crude și paleo, pentru că se solidifică la temperatura camerei, păstrează rețetele închegate și le ofera textură și gust.

3. Ajuta la echilibrarea hormonilor – Uleiul de cocos este o grăsime hrănitoare pentru suprarenale și tiroidă îmbogățind nutritiv nivelul hormonilor.

4. Da energie și stimulează metabolismul – Eliberează energie în mod susținut pe termen lung și în același timp stimulează metabolismul și grăbește pierderea grasimilor. Acizii grași de lanț mediu nu se depozitează în corp sub forma de grăsime, ei sunt folosiți imediat de ficat ca sursa de energie.

5. Stimuleaza functia creierului – Studiile arată că uleiul de cocos are efecte puternice asupra sănătății creierului. S-a demonstrat foarte util în tratarea și prevenirea afecțiunii Alzheimer și ajută persoanele obișnuite să se simtă mai alerte și mai atente.

6. Vindeca durerile asociate cu răceala – Compușii antivirali din uleiul de cocos ajută la vindecarea mai rapidă a răcelilor și reduce durerile.

7. Calmeaza durerile de gât – Topește o lingură de ulei de cocos în apă caldă cu lămâie pentru calmarea gătului iritat. Efectele pot varia de la persoană la persoană, iar majoritatea dovezilor nu sunt științifice, ci doar experiențe personale.

8. Tratează durerile și infecțiile de urechi – Încălzește puțin ulei de cocos cu un cățel de usturoi și folosește acest ulei anti bacterian în ureche.

9. Îmbunătățește imunitatea – Cam jumătate din uleiul de cocos este acid lauric, o substanță care se transformă în monolaurin, o mono gliceridă care poate anihila virușii înveliți în lipide, bacteriile gramnegative și protozoarele. Este un tratament eficient și pentru dureri precum herpes, giardia lamblia, HIV și pojar, pentru a menționa doar câteva.

10. Uleiul de cocos ajută la digestie – Uleiul de cocos consumat la o masă ajută digestie pentru că actionează ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permițând alimentelor digerate să treacă prin el cu o mai mare ușurință.

11. Vindecă eficient arsurile – Poți folosi ulei de cocos pentru tratarea mai rapiăa a arsurilor și pentru calmarea durerilor.

12. Tratarea ulcerului – Uleiul de cocos reface pereții intestinali și are un efect mucilaginos ajutând la o digestie mai bună și la tranzitul intestinal.

13. Echilibrează nivelul de zahar în sânge – Uleiul de cocos se eliberează pe parcursul a mai multor ore în corp, furnizând o sursă de energie solidă care menține nivelul zaharului în sânge.

14. Soluție de curătarea mobilei – Da, poți folosi ulei de cocos pentru a da stralucire mobilei din lemn, este mai ieftin și mai putin toxic decât produsele din comerț.

15. Soluție de curățat pielea – Dă strălucire pantofilor cu o picătura de ulei de cocos pusă pe o cârpă uscată – o soluție naturală în locul produselor pe baza de petrol.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: