Redactia.ro
Home » Stil de viață » Aronia și beneficiile ei extraordinare. Te protejează de radiațiile telefonului

Aronia și beneficiile ei extraordinare. Te protejează de radiațiile telefonului

GALERIE FOTO (3) Aronia și beneficiile ei extraordinare.

Aronia și beneficiile ei extraordinare. Aronia este un fruct din America de Nord. Mai exact este un tip arbust care a început să fie cultivat în Europa de Est pentru producția de vinuri și sucuri. Fructul ajută întregul organism, având beneficii pentru cei care vor să-și îmbunătățească sistemul imunitar. De asemenea, acest fruct te protejează de radiații.

Aronia și beneficiile ei extraordinare. Te protejează de radiațiile telefonului

Aronia și beneficiile ei extraordinare. Aronia este fruct care poate fi consumat ca atare, fiind preferat sub formă de gem, sirop, vin sau preparate sub formă de pudră ce poate fi adăugat în iaurturi și salate. Acesta este considerat un superaliment pentru că are o putere antioxidantă foarte mare, depășind fructele de acai, zmeura, afinele și fructele Goji. Acest efect a fost verificat de către specialiști prin realizarea unui test. Aceste fructe anihilează efectele negative ale radicalilor liberi în corp. Printre cei mai importanți antioxidanți din compoziția acestor fructe se numără acizii fenolici, antocianinele și flavonoidele. Proprietățile acestor compuși au fost analizate în cadrul unui studiu realizat în Polonia, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că extractul de fructe de aronia reduce în mod semnificativ stresul oxidativ cauzat de medicamentele antipsihotice, în mai puțin de 24 de ore.

Există mai multe specii de aronia, printre care aronia roșie, aronia neagă și violet.

  • Aronia roșie are 2-4 metri, iar lățimea frunzelor au 5-8 centimetri. Florile sunt de culoare albă sau roz pal, de 2 centimentru lățime.
  • Aronia neagră poate avea o înălțime de 1-3 metri, având frunzele foarte mici, de 6 centimentri. Culoarea florilor este albă, iar fructele sunt negre și au o înălțime de 6-9 milimetri.
  • Aronia violet este o combinație între cele două, funzele având o lățime de 7-10 milimetri. Aceasta are o culoare de violet spre negru.

Beneficiile fructului aronia

Aronia face parte din familia Rosaceae, iar beneficiile sale fac minuni. Aronia crește în pădurile umede și în mlașini, fiind o plantă ornamentală, iar principiul beneficiu este de antioxidant. Cu toate astea, aronia are mai multe beneficii. Acestea te pot proteja împotriva radiațiilor, fiind bogate în potasiu, fosfor, calciu, magneziu, iod și fier.

Beneficii în lupta cancerului

Potrivit studiilor făcute de specialiști, fructele de aronia conțin de 15 ori mai mulți antioxidanți decât afinele sau rodiile. Acești antioxidanți reduc riscul de apariție a cancerului de colon sau la sân. Mai mult, consumul de suc de aronie, întărește organismul care luptă cu această maladie. „La un test care măsoară capacitatea de absorbție ai radicalilor de oxigen (ORAC), aronia are printre cele mai mari valori -16 062 la 100g. Cu cât fructele de aronie sunt mai închise la culoare, cu atât au mai multe antocianine și antioxidanți.”

Beneficii pentru diabetici

Aronia este un bun aliat de bază pentru persoanele care vor să țină sub control nivelul zahărului, datorită cantității de fibre dietetice pe care le conține și a antocianinelor care ajută la scăderea glicemiei.

Beneficiile sănătății psihice

Depresia și anxietatea sunt din ce în ce mai prezente în viețile oamenilor, iar aronia face minuni în acest caz. Consumat regulat, aronia oferă o stare de bine, deoarece conține vitamine și minerale care au rolul de a proteja corpul de intoxicații și de a reduce stresul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: