Redactia.ro
Home » Știri » 17 ani de la tragedia de la Mihăilești. 18 oameni și-au pierdut viața, iar alți 13 au fost răniți grav

17 ani de la tragedia de la Mihăilești. 18 oameni și-au pierdut viața, iar alți 13 au fost răniți grav

GALERIE FOTO (6) 17 ani de la tragedia de la Mihăilești

17 ani de la tragedia de la Mihăilești. În urmă cu 17 ani, în România avea să aibă loc una dintre cele mai grave accidente produsă pe șoselele din țară. Explozia de la Mihăilești s-a produs pe 24 mai 2004, iar 18 persoane au murit, în timp ce alți 13 au fost grav răniți.

17 ani de la tragedia de la Mihăilești. 18 oameni și-au pierdut viața, iar alți 13 au fost răniți grav

17 ani de la tragedia de la Mihăilești. Pe 24 mai 2004, a avut loc tragedia care a marcat întreaga țară. Un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat la Mihăilești, județul Buzău. Evenimentul s-a soldat cu 18 morți și 13 răniți grav. În fiecare an, evenimentul este marcat printr-o slujbă de pomenire la monumentul ridicat în locul craterului de peste șapte metri adâncime produs de explozie.

În acea zi, unitatea de pompieri din Buzău a pierdut, șapte militari, iar la un după tragedie, a fost ridicat un monument din marmură în memoria lor. Supraviețuitorii revin, ori de câte ori au ocazia, la locul unde ar fi putut să-și piardă viața, pentru a aprinde o lumânare în memoria celor care au pierit. Sorin Teșcan, unul dintre cei cinci militari care au ajuns la fața locului imediat după accident, își aduce aminte întregul eveniment. „Era o zi mohorâtă, ploioasă, parcă de doliu. Aflasem că e un camion răsturnat. Am plecat cu sirene, alarme iar la Mihăileşti am găsit un nor de fum gălbui şi autotrenul răsturnat pe stânga. A coborât radiotelefonistul cu comandantul gărzii de intervenţie ca să facă cercetarea şi să transmită la bază”, a declarat Sorin Teşcan.

Conform acestuia, autocisterna era localizată la peste 100 de metri distanță de TIR-ul răsturnat, iar pompierul a coborât să asigure dispozitivul de stingere. La scurt timp, un coleg a venit și i-a cerut încă o rolă de furtun și a urcat din nou în camion. „I-am aruncat rola şi exact atunci a fost explozia. Pe moment chiar nu ştiam ce e. Nu se vedea nimic din cauza prafului. Am coborât din autospecială şi nu se vedea nimic la jumătate de metru. Apoi am auzit cum cad bucăţi din aer, după care m-am băgat sub cabina autospecialei ca să mă adăpostesc”, şi-a amintit Sorin.

Tragedia de la Mihăilești

Pe 24 mai 2004, la ora 05.50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2, a avut loc o explozie datorată accidentului unui camion care transporta 20 de tine de azotat de amoniu. În urma acestui accident, au murit șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului Antena 1. De asemenea, 13 persoane au fost grav rănite. La locul tragediei s-a format un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă. Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotului de amoniu, au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.

Victimele de la Mihailesti

Jurnaliștii Elena Popescu și Ionuț Barbu, corespondenți tv, au fost primii care au ajuns la locul în care tirul era răsturnat. Elena avea 26 de ani, iar colegul său avea 24 de ani și era absolvent de Politehnică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: