Redactia.ro
Home » Știri » 2 accidente mortale în Peru! Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața

2 accidente mortale în Peru! Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața

Zi tragică pentru locuitorii din Peru, unde două accidente rutiere au zguduit țara, soldându-se cu pierderea a cel puțin 19 vieți omenești. Autoritățile sunt copleșite de numărul mare de victime, iar întreaga națiune este în stare de șoc și tristețe. Iată detaliile!

2 accidente mortale în Peru

Primul incident tragic a avut loc luni dimineața, în regiunea Pasco din centrul țării. Zece persoane și-au pierdut viața, iar alte 16 au fost grav rănite în urma unei coliziuni devastatoare cu o remorcă-tractor. În același timp, al doilea accident, care a avut loc în regiunea Ancash din vestul țării, a avut consecințe și mai grave. Nouă persoane au fost ucise, iar șase au fost rănite grav după ce microbuzul în care se aflau a căzut într-o râpă, potrivit RTV.

Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața

Aceste tragedii sunt doar o parte dintr-un tablou mai amplu al problemelor grave cu care se confruntă Peru în ceea ce privește siguranța rutieră. Țara se confruntă cu un număr ridicat de accidente cauzate de multiple factori, printre care se numără viteza excesivă a șoferilor, drumurile în stare precară, lipsa semnalizării corespunzătoare și insuficiența controlului din partea autorităților.

Ministerul Transporturilor din Peru a raportat că numai anul trecut, 3.138 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere. Această cifră înfricoșătoare subliniază necesitatea unor măsuri urgente pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și pentru creșterea conștientizării privind siguranța în trafic.

Nu este prima dată când Peru este zguduit de astfel de tragedii. Anul trecut, un autocar care transporta 40 de pasageri a căzut într-o prăpastie din masivul Andin, soldându-se cu moartea a 16 persoane. La fel, la sfârșitul lunii aprilie a aceluiași an, alte 25 de vieți au fost curmate în condiții similare.

România, în topul tragediilor rutiere

Cu toate că tragedia din Peru este alarmantă, România rămâne și ea în topul clasamentului european al accidentelor rutiere. Cu peste 76 de accidente și 4 decese în fiecare zi, țara se confruntă cu o problemă gravă și îngrijorătoare, cu consecințe devastatoare pentru comunitate.

Chiar și în contextul eforturilor considerabile pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, statistica rămâne tulburătoare. Datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată că, în 2021, au avut loc aproximativ 28.000 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 4 români în fiecare zi. Aceste cifre plasează România în fruntea clasamentului european al mortalității rutiere, cu o rată alarmantă de 93 decese la un milion de locuitori, depășind cu mult media europeană.

Comparând situația cu alte țări europene, discrepanțele sunt uluitoare. De exemplu, în Suedia, cunoscută pentru drumurile sale sigure, au fost înregistrate doar 18 decese la un milion de locuitori. Această diferență uriașă subliniază provocările majore cu care se confruntă România în domeniul siguranței rutiere și necesitatea unor măsuri imediate și eficiente pentru combaterea acestor tragedii.

Analiza detaliată a situației dezvăluie că majoritatea accidentelor rutiere în România au loc în zonele rurale, reprezentând aproximativ jumătate din totalul deceselor, urmate de zonele urbane și autostrăzi. De asemenea, distribuția victimelor este variată, cuprinzând șoferi și pasageri, pietoni, utilizatori de vehicule cu două roți și bicicliști.

O privire mai atentă la nivelul județelor dezvăluie diferențe semnificative în ceea ce privește numărul de accidente rutiere, reflectând condițiile variate de trafic și infrastructură rutieră din diferite regiuni ale țării. Cu toate acestea, o tendință comună persistă: numărul deceselor rămâne îngrijorător de ridicat, cu aproximativ 4,5% din totalul persoanelor implicate în accidente rutiere pierzându-și viața.

Anul 2022 a adus cu sine o creștere a riscului asociat traficului rutier în România, cu un accent deosebit pe accidentele rutiere cauzatoare de vătămări corporale, mai ales în localități. Mai mult, implicarea conducătorilor auto sub influența alcoolului în accidente rutiere a rămas o problemă serioasă, reprezentând aproape 36% din totalul accidentelor, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, potrivit HotNews.ro.

Este clar că sunt necesare eforturi concertate și sistematice din partea autorităților și a societății civile pentru a aborda această problemă gravă. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere, promovarea educației rutiere și impunerea unor măsuri mai stricte pentru prevenirea accidentelor rutiere sunt imperative pentru a reduce numărul de tragedii care zguduie România zilnic. Numai prin colaborare și angajament putem spera să creăm un mediu mai sigur pe șoselele noastre și să salvăm vieți prețioase.

 

Sursa foto: RTV

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: