Redactia.ro
Home » Stil de viață » 2 rețete pentru un desert servit la pahar. Ingredientele care fac diferența gustului

2 rețete pentru un desert servit la pahar. Ingredientele care fac diferența gustului

GALERIE FOTO (2) desert la pahar

Vine vara, iar gospodinele nu vor mai dori să petreacă prea mult timp în bucătărie. Pentru a nu mai porni cuptorul, dar a avea totuși deserturi variate și delicioase, specialiștii în gastronomie au realizat câteva rețete delicioase de deserturi servite la pahar, fără coacere.

Iată cele mai simple rețete pentru un desert servit la pahar

Sunt o mulțime de ingrediente pe care le poți combina pentru un desert la pahar delicios. Folosește creme, fructe și esențe sau condimente pentru a obține ceva cu adevărat delicios. Noi îți oferim 2 rețete simple și foarte gustoase.

Fructe cu frișcă la pahar: desert simplu dar dus la alt nivel

Poate părea banal, pentru că toți am mâncat căpșuni cu frișcă, măcar în copilărie. Însă poți eleva rețeta, adăugând alcool, condimente, migdale, obținând un desert perfect.

Folosește 4-5 căpșuni mari pentru fiecare pahar, pe care le tai în bucăți potrivite, cât să le iei cu lingurița. Mai ai nevoie de frișcă, poți folosi la tub, praf de frișcă, sau poți face rapid o frișcă simplă din smântână cu zahăr, mixate bine. Pune în pahare căpșunele tăiate și stropește-le cu rom, după bunul plac. Lasă-le la frigider măcar o oră, pentru a se aromatiza. Poți folosi scorțișoară sau cardamom pentru a accentua aroma. De asemenea, căpșunile merg foarte bine cu puțin piper sau chiar cu cimbru proaspăt. Fă o încercare, combinația e savuroasă! La servire, decorează cu frișcă și cu fulgi de migdale. Dacă desertul este pentru copii, nu mai folosi rom, ci adaugă puțină vanilie în frișcă, pentru aromă.

Desert la pahar de la italieni: panna cotta cu fructele tale preferate

Este un desert italienesc, preferat de toată lumea. O budincă gătită la rece, gelatinoasă și foarte răcoroasă. Acest desert la pahar se face ușos și poate impresiona orice musafir. Vei avea nevoie de: jumătate de kilogram de fructe (orice fruct preferi: căpșuni, fructe de pădure, piersici, caise, vișine), esență de vanilie, 2 pliculețe gelatină praf, 70 grame de zahăr, 500 ml smântână pentru frișcă.

Pune gelatina la înmuiat în apă, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pune într-o crăticioară, pe foc, smântâna, zahărul, vanilia. Când ajung în punctul de fierbere, oprește focul. Adaugă gelatina, amestecă bine și lasă la răcit.

Fructele trebuie spălate și tăiate în cubulețe. Se prepară și ele tot pe aragaz, împreună cu gelatina hidratată cu apă. Dacă dorești, le poți face și piure. Dacă îți place mai dulce, poți pune 50 de grame de zahăr. De asemenea, poți folosi și fructele proaspete, fără a mai fi preparate cu gelatină. Folosește-te de imaginație, pentru a obține un desert pe placul tău!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: