Redactia.ro
Home » Știri » 25% dintre benzinăriile din România nu acordă compensația de 50 de bani. Cum va funcționa plafonarea prețului la carburant

25% dintre benzinăriile din România nu acordă compensația de 50 de bani. Cum va funcționa plafonarea prețului la carburant

După ce Guvernul a anunțat un proiect de plafonare a accizelor pentru a veni în ajutorul populației nemulțumite, aflăm astăzi că nu toate benzinăriile vor acorda compensația de 50 de bani. Iată toate detaliile!

25% dintre benzinăriile din România nu acordă compensația de 50 de bani

Compensația pe care a stabilit-o Guvernul în cursul zilei de ieri, în valoare de 50 de bani nu se va aplica în toate stațiile peco.

Premierul Nicolae Ciucă, alături de echipa guvernamentală, au colaborat cu 75% dintre reprezentanții stațiilor peco din țara noastră pentru a acorda aceste compensații, însă un procent de 25% dintre benzinăriile din țara noastră nu au răspuns proiectului de plafonare a prețurilor. Astfel că nu se știe dacă acestea vor aplica această reducere, potrivit „Antena 3”.

Cum va funcționa plafonarea prețului la carburant

Pentru un plin de 50 de litri de motorină, cu un preț estimative de 9,3 lei/l, vom plăti suma de 465 de lei. Atunci când benzinăria acordă compensație va fi aplicat automat la casa de marcat, un discount total de 25 de lei. Astfel vom plăti doar 440 RON pentru plinul de motorină.

Să nu vă speriați dacă veți vedea pe tabela de la pompă prețul întreg, fără compensație, deoarece aceasta va fi aplicată direct la casa de marcat. Totodată benzinăria va emite un bon separat pe care se va emite doar carburantul, fără alte achiziții.

Măsura este prevăzută cu suma de două miliarde de lei, din care 1 miliard ar trebui să vină de la bugetul de stat.

Ce spun analiștii economici

Analiștii economici nu sunt prea încrezători în această metodă de plafonare a prețurilor:

”50 de bani înseamnă nimic raportat la prețul de 9,3 lei la care este, în momentul de față, motorina și perspectivele legate de creșterile prețurilor la carburanți. Deci este cea mai proastă idee pe care ar fi avut-o. Să compensezi cu 0,50 de bani. Nu face altceva decât să panseze realitatea, nu rezolvă problema. Am ales cea mai proastă soluție”, spune Adrian Negrescu, analist economic.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: