Redactia.ro
Home » Sport » 26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna! Cea mai neagră zi din istoria Formulei 1

26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna! Cea mai neagră zi din istoria Formulei 1

26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna

26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna! Ziua de 1 mai este poate cea mai neagră zi din istoria Formulei 1. Unul dintre cei mai mari piloți se stingea din viață pe circuitul de la Imola.

Legendarul pilot brazilian participa în urmă cu 26 de ani la ultima sa cursă. Ayrton Senna a ieșit în decor la viteza de 307 kilometri pe oră și s-a izbit de un parapet de beton. Lovitura i-a fost fatală. Cursa din acel an din Italia a fost parcă blestemată. În calificări, Rubens Barrichello a avut un accident, iar austriacul Roland Ratzenberg a murit a doua zi. Încă din primele minute ale cursei au fost probleme. JJ Letho a fost lovit iar fragmentele din monopostul său au accidentat mai mulți fani. Turul al 7-lea a fost cel în care Senna și-a pierdut viața. În virajul Tamburello, mașina sa a mers în linie dreaptă și s-a izbit frontal de un parapet de beton! Acul de kilometraj s-a oprit la 233 de kilometri pe oră, însă de pe circuit ieșise cu 307 kilometri pe oră. A fost transportat de urgență la spitalul din Bologna, dar medicii nu au putut să-i salveze viața. Ayrton Senna suferise răni la cap. La ora 18.40 aceștia au constatat decesul unuia dintre cei mai mari piloți din istorie.

26 de ani de la moartea lui Ayrton Senna

„Nu am idoli. Admir munca, dedicarea și priceperea. Când Dumnezeu este alături de tine, totul devine clar și posibil”, declara Ayrton Senna.

Ayrton Senna da Silva a câştigat de trei ori campionatul mondial, în 1988, 1990 şi 1991. A fost considerat unul dintre cei mai buni piloţi ai tuturor timpurilor. La vârsta de 17 ani a devenit campion de karturi. În 1981 s-a impus în campionatul British Formula Ford 1600, iar un an mai târziu în British Formula Ford 2000. Și-a început cariera în Formula 1 ca pilot de teste. Prima echipă pentru care a concurat a fost Toleman. A fost remarcat apoi de cei de la McLaren – Honda. În 1988 a devenit coleg cu Alain Prost, iar cei doi piloți au dominat clasamentul în acel an. În 1994 a trecut la Williams, dar nu a fost foarte mulțumit de monopostul său. A plecat din prima poziție în primele două curse ale anului, dar nu a terminat niciuna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: