Redactia.ro
Home » Sport » Sezonul de Formula 1 a fost amânat! Când ar putea începe

Sezonul de Formula 1 a fost amânat! Când ar putea începe

Sezonul de Formula 1 a fost amânat

Sezonul de Formula 1 a fost amânat. FIA a luat în calcul ca noul sezon să înceapă la finalul lunii mai, dar deocamdată nu s-a stabilit nicio dată.

FIA a decis amânarea noului sezon de Formula 1, după ce epidemia COVID-19 a lovit toate țările. Prima etapă ar fi trebuit să aibă loc în acest weekend, în Australia. O echipă anunțase deja că se retrage. Un mecanic de la McLaren a fost infectat cu coronavirus, iar echipa anunțase că nu va veni la Melbourne. În această dimineață, se amânase Marele Premiu al Bahrainului și al Vietnamului. Acestea ar fi trebuit să se desfășoare pe pe 20-22 martie, respectiv 3-5 aprilie. Deocamdată FIA nu a decis clar data când va începe actualul sezon de Formula 1.

Un mecanic de la McLaren bolnav

Campionul mondial, Lewis Hamilton criticase forul internațional înainte de anunțarea suspendării campionatului. Britanicul a spus că FIA nu ar trebui să ignore ceea ce se întâmplă în lume în acest moment.

„Este un şoc că Formula 1 continuă deşi restul lumii suferă, dar aici banul este pe primul loc!”, a fost mesajul sextuplului campion mondial înaintea ca FIA să ia decizia.

Mesajele piloților

După ce FIA a amânat competiția mai mulți piloți au postat mesaje.

“Din păcate, e decizia corectă. Nimeni nu-și dorește așa ceva, toți voiam să fim în monoposturile noastre, concurând, dar trebuie să fim realiști și să punem sănătatea și sguranța pe primul loc”, a scris , Lewis Hamilton.

“Îmi pare rău că nu pot concura acasă.Totuși, e decizia cea mai bună și cred că toată lumea ar trebui să înțeleagă că ne confruntăm cu ceva fără precedent”, a spus australianul Daniel Ricciardo.

Citește și: Ianis Hagi a fost rezervă cu Leverkusen! Fanii l-au taxat pe Gerrard

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini