Redactia.ro
Home » Știri » 3 ceaiuri de plante pentru un sistem imunitar puternic pe care să le consumi în sezonul rece

3 ceaiuri de plante pentru un sistem imunitar puternic pe care să le consumi în sezonul rece

Ceaiurile care te scapă de tuse. Cel mai bun remediu dacă ai răcit

Sezonul rece și-a făcut deja debutul cu vreme rece și ploi din plin, ceea ce înseamnă că sistemul nostru imunitar este mai solicitat ca niciodată. În perioada ce urmează, răceala și gripa ne pândesc la tot pasul, iar organismul trebuie să fie pregătit pe măsură. O soluție eficientă în acest sens sunt ceaiurile de plante, care pe lângă efectele benefice asupra sănătății sunt și o modalitate perfectă să te relaxezi și să te bucuri de câteva momente pentru tine.

În cele ce urmează, vă vom prezenta 3 ceaiuri de plante excelente pentru sistemul imunitar

1. Ceaiul de turmeric

Turmericul se numără printre cele mai cunoscute și utilizate condimente de origine indiană, însă are și efecte incredibile pentru corpul nostru. De culoare galben aprins, are o istorie vastă în domeniul medicinei, unde oamenii l-au utilizat pentru întărirea sistemului imunitar. Toate acestea se datorează proprietăților sale antibacteriene, antioxidante și anti-inflamatoare, atât de benefice corpului nostru. Este un tratament recomandat și pentru persoanele care se confruntă cu probleme la nivelul sistemuui digestiv, având efect calmant.

Toate acestea de datorează unui component al său numit curcumin, al cărui rol principal este să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare corpului.

Mod de preparare: pentru o cană de ceai este necesară o lingură de turmeric, care se pune la fiert alături de 250 ml de apă și câteva bucățele de ghimbir. După 10 minute, se poate servi alături de miere și lămâie.

2. Ceaiul de ghimbir

Pe lângă gustul inedit pe care îl oferă preparatelor din bucătăria asiatică, ceaiul de ghimbir este un aliat important în lupta împotriva afecțiunilor specifice sezounului rece. Este un aliment bogat în antioxidanți, benefic sistemului imunitar, însă simultan și un tratament perfect atunci când răceala sau gripa și-au făcut deja debutul. Printre efectele sale benefice se numără: te eliberează de durerea în gât și disconfortul nasului înfundat, calmează sistemul digestiv și starea de greață, relaxează organismului și oprește durerile de cap.

Mod de preparare: chiar dacă pe piață există ghimbir sub formă de pudră, pentru  acest ceai este recomandat să alegeți ghimbirul în forma sa naturală, crudă. Puteți să îl tăiați bucățele sau să îl radeți, apoi să îl fierbeți 5 minute.

În cazul în care gustul de ghimbir este prea puternic, puteți să adăugați cu încredere miere, scorțișoară sau lămâie care să-l facă mai plăcut.

3. Ceai de busuioc sfânt

Această plantă se numără printre așa numitele „super alimente”, bogate în proprietăți antifungice, antibacteriene și anti-inflamatoare. Busuiocul sfânt este în special recomandat în contextul epidemiologic actual, deoarece previne afecțiunile la nivelul sistemului respirator și agravarea acestora, în cazul în care organismul a fost deja infectat. Mai mult, poate fi folosit ca tratamentul împotriva tusei și a durerilor în gât, iar ca un beneficiu în plus scade colesterolul și niveul de zahăr din sânge.

Mod de preparare: frunzele proaspete sau uscate de busuioc uscat se pun la fiert alături de lămâie sau nucșoară. După ce a fiert 10 minute, compoziția se strecoară și se servește alături de miere și lămâie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: