Redactia.ro
Home » Știri » 3 rețete de mâncare chinezească. Care sunt ingredientele secrete ale orezului cu soia

3 rețete de mâncare chinezească. Care sunt ingredientele secrete ale orezului cu soia

mâncare chinezească

3 rețete de mâncare chinezească. Cum să faci noodles cu pui, legume chinezești și care e secretul orezului cu soia. Învață cum să pregătești un întreg festin cu preparate chinezești foarte simplu și rapid de făcut!

Rețetele chinezești au un mare avantaj ce le face populare în toată lumea: se fac foarte rapid! Pe lângă gustul savuros, rapiditatea cu care poți face un fel de mâncare gustos îl face să fie cu atât mai bun. În plus, mâncărurile din China sunt destul de sănătoase, pentru că procesul de preparare este cel de prăjire rapidă (stir fry), ceea ce înseamnă că legumele rămân aproape crude. Astfel, ele își păstrează vitaminele, dar și textura crocantă. Tăițeii, de obicei, sunt din orez, care îngrașă mai puțin, iar orezul în sine e foarte folosit, fiind slab caloric. Carnea se prăjește foarte rar, în general aceasta fiind mai mult înăbușită.

3 rețete de mâncare chinezească. Noodles cu pui

Printre cele mai populare feluri de la restaurantele chinezești se numără acest preparat: tăiței cu pui. Noodles cu pui se face ușor și rapid, putând fi adaptat pentru gustul fiecăruia. Însă, ar fi bine să păstrezi ingrdientele de bază: tăiței, pui, sos de soia și ghimbir. Cu restul de poți juca după preferințe. Iată rețeta de bază:

Pentru 4 porții generoase, vei avea nevoie de: 100 ml de sos de soia, 2 linguri cu ghimbir tocat mărunt, o lingură cu usturoi tocat mărunt, 2 linguri cu pastă de chili (depinde cât de picant vrei), 4 linguri cu amidon de porumb, 2 bucăți de piept de pui, tăiat fâșii, 450 de grame de noodles (care pot fi din orez sau din grâu. Vei mai folosi 150 ml de ulei, 4 cepe verzi tăiate mărunt, un ardei gras tăiat bastonașe, un morcov tăiat bastonașe și o țelină mică tăiată mărunt. La acest preparat mai poți folosi 3 linguri de sos hoisin și un sfert de linguriță de ulei de susan.

Puiul se taie bucățele. Pentru el se face o marinadă din 3 linguri de sos de soia, ghimbir, usturoi, pasta de chili (poți pune mai puțină la început), 2 linguri cu amidon de porumb. Puiul se lasă în marinadă timp de o oră.

Într-un wok (vas chinezesc) sau o tigaie mai înaltă, pune două linguri de ulei și rumenește puțin bucățile de pui, având grijă să fie gătite. Scoate puiul pe o farfurie. În aceeași tigaie, mai pune 2 linguri de ulei și adaugă morcovii, țelina și ardeii. Gătește totul aproximativ 5 minute.

În acest timp, tăițeii se vor fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Adaugă puiul și sosul de soia rămas. Dacă folosești, acum poți adăuga sosul hoisin și uleiul de susan. Amidonul se amestecă cu 200 ml de apă caldă. Se adaugă peste totul din tigaie și se amestecă puțin. Se lasă să fiarbă până când se îngroașă puțin. Acum se gustă pentru a vedea dacă mai e nevoie de ceva. Se adaugă și tăițeii și ceapa verde. Se poate servi și este delicios!

3 rețete de mâncare chinezească. Stir fry de legume

În această rețetă poți folosi orice legumă îți place. Îți voi enumera legumele cele mai folosite în bucătăria asiatică: morcov, ardei geas, ciuperci proaspete sau uscate, ori shiitake, conopidă, broccoli, dovlecel, ceapă verde, ceapă roșie, praz, muguri de bambus, lăstari de fasole mung, mazăre boabe sau păstăi, mini știuleți de porumb, țelină.

Vei mai folosi pentru legumele prăjite: 2-3 căței de usturoi, 1 bucată de 3-4 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir, 3-4 linguri de ulei, 3-4 linguri de sos de soia (după gust), 1 lingură de oțet, 3-4 linguri de sos chili dulce acrișor (se găsește în comerț), sare după gust. Dacă mănânci picant, poți folosi și chilli fulgi, sau pastă. De asemenea, poți adăuga 2-3 picături de ulei de susan – atenție, căci e extrem de aromat!

Secretul acestor legume stir fry este că ele trebuie tăiate în fâșii cât mai egale! Așa se vor face în același timp! Într-un wok sau o tigaie adâncă, pune uleiul și încălzește puțin ghimbirul și usturoiul, dar ai grijă să nu se ardă. Adaugă legumele și sosul de soia. Acum poți pune și chilli. Lasă câteva minute să se rumenească, apoi adaugă sosul de chilli dulce, puțină apă, cam 100 ml și oțetul. Pune și uleiul de susan sau alte condimente, după gust. Apoi mai lasă câteva minute să se gătească legumele, dar ele trebuie să rămână crocante.

Servește-le simple, cu orez sau cu tăiței.

Rețete de mâncare chinezească. Ingredientele secrete ale orezului cu soia

Cu siguranță, orezul e cel mai popular preparat al bucătăriei asiatice! Nu există rețetă de mâncare chinezească ce nu poate fi servită cu o garnitură de orez. Cea mai simplă formă a sa este orezul cu soia! E ușor de pregătit și mult mai gustos decât orezul simplu!

Ai nevoie de 100 grame de orez, 30 ml de ulei, 50 ml de sos de soia și 3 fire ceapa verde tăiată mărunt.

Fierbe orezul conform instrucțiunilor. Ai grijă să fie un orez special, bob cu bob, nu acela pentru pilaf. După ce a fiert, încinge wok-ul sau tigaia adâncă. Adaugă uleiul, iar când s-a încins, și orezul. Adaugă și sosul de soia. Secretul este să ții focul foarte tare! Totul se prepară rapid. Combini repede aromele, pui și puțin chili, dacă vrei să fie picant! La final pui ceapa verde și oprești focul. Este o garnitură delicioasă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: