Redactia.ro
Home » Știri » 35 de ani de la Cernobîl! Cum arată acum orașul lovit de catastrofă și ce pericol mai există

35 de ani de la Cernobîl! Cum arată acum orașul lovit de catastrofă și ce pericol mai există

GALERIE FOTO (13)

Pe data de 26 aprilie 1986, un reactor de topire din Cernobîl, Ucraina, a aruncat material radioactiv în toată Europa. Sunt 35 de ani de la acel eveniment care a intrat în istorie și care și astăzi mai constituie un pericol pentru cei care vizitează zona. Asta pentru că radiațiile radioactive încă mai sunt prezente și pot duce la cancer. 

35 de ani de la Cernobîl! Cum arată acum orașul lovit de catastrofă și ce pericol mai există

Tragedia istorică a avut loc în urmă cu 35 de ani. S-a întâmplat într-o zi de sâmbătă, la ora 6:10. Se spune că accidentul nuclear a provocat pe moment moartea a 31 de oameni.

Orașul Pripiat, din apropierea centralei, a fost evacuat atunci pentru a nu fi afectați de radiații. Totuși, acest lucru nu i-a putut salva pe toți oamenii. Experții estimează că, în jur de 950.000 de oameni au murit treptat, apoi, din cauza cancerului provocat de radiații. Acestea s-au depus pe  hrană, apă și au afectat chiar aerului din regiune. De aceea, dacă vă doriți să vizitați Cernobîlul este bine să o faci într-un tur ghidat și echipați corespunzător încât să evitați pericolul de îmbolnăvire cu cancer. Iată cum arată Pripiat, la 35 de ani de la tragedie și ce a rămas în urma acesteia.

De ce s-a produs tragedia de la Cernobîl

Pripyat avea la acea vreme o populație de aproape 50.000 de locuitori. Explozia s-ar fi produs dintr-o eroare umană. Concret, un reactor cu apă a fost scăpat de sub control și așa s-a produs inevitabilul. A fost atât de dur, încât chiar și  acoperişul reactorului, de o mie de tone, a fost aruncat în aer. Mai apoi, a luat foc învelişul de grafit ia foc şi 190 de tone de substanţe radioactive ajung la peste 1.000 de metri în atmosferă. Mai apoi, radiațiile au fost purtate de curenţii de aer pe distanţe imense, inclusiv România, vecină fiind cu Ucraina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: