Redactia.ro
Home » Sport » Maria Sharapova, despre tragedia de la Cernobîl!

Maria Sharapova, despre tragedia de la Cernobîl!

Maria Sharapova, Cernobîl

Maria Sharapova a dezvăluit faptul că familia ei locuia foarte aproape de Cernobîl, acolo unde a avut loc cea mai mare explozie nucleară. Părinții jucătoarei de tenis s-au mutat imediat, dar bunica ei nu a dorit să-și părăsească orașul natal.

După dezastrul de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986, părinții Mariei Sharapova s-au mutat în Siberia. Din fericire, aceștia nu au fost afectați de radiații. Mai târziu, după ce s-a născut și Maria, toată familia s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Bunica fostei jucătoare de tenis a decis să nu părăsească localitatea natală, aflată destul de aproape de Cernobîl.

„Încă am rude care sunt afectate de eveniment. Bunica mea, Galina, încă locuiește în Gomel, la 178 de kilometri distanță de Cernobîl. Țin legătura cu ea, vorbim destul de mult. Sper să merg în Belarus, nu am mai fost acolo de mult timp. Este una dintre cele mai grav afectate zone”, declara Maria Sharapova.

Sharapova ajută persoanele afectate de explozia nucleară

În urmă cu mai mulți ani, Sharapova a devenit un ambasador al United Nations Goodwill. A donat de nenumărate ori sume importante de bani pentru persoanele afectate de dezastrul nuclear.

„Banii pe care i-am donat au mers către centre care ajută copiii, vreau să îi vizitez și să văd cum sunt”, a spus fosta jucătoare de tenis.

Accidentul de la Cernobîl a fost considerat cel mai mare dezastru. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Rusia și Belarus au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane. În 10 zile după producerea exploziei toţi cei care locuiau pe o rază de 30 km în jurul reactorului avariat au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele, iar în decurs de 10 zile persoane din 76 de localităţi au fost evacuate. Numărul real al persoanelor afectate nu se știe exact nici astăzi. Efectele au apărut ani la rând.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: