Redactia.ro
Home » Știri » 4.265 de școli din România sunt în scenariul roșu. Ce spune Nelu Tătaru

4.265 de școli din România sunt în scenariul roșu. Ce spune Nelu Tătaru

Scoli aflate in scenariul rosu

Ministerul Educației a transmis datele care arată câte unități de învățământ din România se află sub scenariul roșu. Astfel, sunt 4.265 de școli ai căror elevi fac cursurile online. Nelu Tătaru a spus care ar fi soluția ca acestea să fie redeschise.

4.265 de școli din România sunt în scenariul roșu. Ce spune Nelu Tătaru

Ministerul Educației a publicat miercuri datele care arată câte școli din România sunt în scenariul roșu. Conforma cestora, 4.265 de unități de învățământ din toată țară sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus, elevii având cursuri exclusiv online.

Întrebat care ar fi soluția care școlile să se redeschidă, Nelu Tătaru a precizat că este nevoie ca numărul de cazuri noi de coronavirus să scadă. Miercuri, 4 noiembrie Ministerul Educației a publicat datele transmise de inspectoratele școlare județene. Astfel, 8339 de școli se află în Scenariul 1, ceea ce înseamnă că elevii merg la cursuri, cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.052 de unități de învățământ se află în scenariul 2, unde participare zilnică a elevilor se face față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Nelu Tătaru, despre redeschiderea școlilor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a menționat că singura soluție ca unitățile de învățământ să se deschidă este scăderea numărului de cazuri de coronavirus. „S-au făcut propuneri pe care comitetul județean pentru situații de urgență le va evalua și vor acționa în consecință: am recomandat reevaluarea transportului în comun în orele de vârf cu suplimentarea mijloacelor de transport, reanalizarea flextime-ului, telemunca, terasele, reevaluarea parcurilor pe timp de noapte, a spațiilor de joacă și servirea mesei în mall, doar prepararea hranei în cantină și servirea în regim de takeaway”, a spus Nelu Tataru.

Această declarație vine în contextul în care au apărut diverse informații neoficiale, cum că autoritățile centrale iau în calcul varianta reluării gradulă a cursurilor în școli, indiferent de numărul de cazuri de COVID19 raportate. Conform centralizării Ministerului Educației, în momentul de față, peste un milion de elevi și preșcolari învață online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: