Redactia.ro
Home » Știri » 8.500 de militari americani au fost puși în stare de alertă, anunță SUA. NATO este gata să intervină în Ucraina în cazul izbucnirii unui conflict militar

8.500 de militari americani au fost puși în stare de alertă, anunță SUA. NATO este gata să intervină în Ucraina în cazul izbucnirii unui conflict militar

Mobilizarea trupelor rusești la granița Ucrainei i-a determinat de reprezentanții NATO să ia măsuri preventive. Astfel, pe 24 ianuarie Pentagonul a anunțat că aproximativ 8.500 de militari americani au fost puși în stare de alertă, gata să intervină oricând le va fi solicitat în cazul izbucnirii unui conflict militar cu Rusia.

8.500 de militari americani au fost puși în stare de alertă, anunță SUA. NATO este gata să intervină în Ucraina în cazul izbucnirii unui conflict militar

Ucraina reprezintă sacul de pulbere al Europei în acest moment, iar posibilitatea izbucnirii unui conflict militar cu Rusia i-a alarmat pe șefii de stat ai țărilor membre NATO. În primă instanță, se încearcă ameliorarea conflictului pe cale amiabilă, fără intervenția soldaților. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat că un număr de 8.5000 de militari au fost puși în stare de alertă, după cum arată CNN.

Aceste ordine au fost emise de Secretarul Apărării din Statele Unite, Lloyd Austin, la îndemnul președintelui  Joe Biden. Acesta și-a prezentat deja susținerea militară pentru Ucraina și țările din Europa de Est, în contextul în care oficialii americani au fost avertizați că este iminentă.

„Statele Unite au luat măsuri pentru a îmbunătăți răspunsul forțelor acasă și în străinătate, așa încât ele sunt pregătite să reacționeze la mai multe scenarii, incluzând suport pentru Forța de Răspuns NATO, în cazul în care va fi activată”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

De asemenea, a fost subliniată și capacitatea de răspuns NATO în cazul izbucnirii unui conflict militar. În prezent, Forța de Răspuns NATO cuprinde circa 40.000 de militari din diverse țări membre ale Organizației Nord-Atlantice.

NATO va interveni în Ucraina în cazul în care Rusia decide să înceapă invazia

Poziția președintelui Joe Biden este una singură în ceea ce privește posibilul conflict militar dintre Ucraina și Rusia. Astfel, poziția NATO a fost una foarte clară: sunt pregătiți să intervină în orice moment, iar orice inițiativă a trupelor rusești de a pătrunde pe teritoriul ucrainean va fi considerată o invazie.

„Președintele Biden a fost clar cu președintele rus: dacă vreo forță militară rusă trece peste granița cu Ucraina, aceasta este o invazie reînnoită și va fi întâmpinată cu un răspuns rapid, sever și unit din partea Statelor Unite și a aliaților noștri”, a declarat secretarul de presă Jen Psaki într-o declarație transmisă presei după conferința de presă maraton a lui Biden.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: