Redactia.ro
Home » Stil de viață » 8 Modalități inedite să îți vopsești părul acasă. Soluțiile ieftine pentru o culoare perfectă

8 Modalități inedite să îți vopsești părul acasă. Soluțiile ieftine pentru o culoare perfectă

cum sa te vopsesti acasa

Ai avut vreodată un sentiment aproape sâcâitor că trebuie să schimbi ceva neapărat, fără să vrei să ieși din casă sau să dai banii pe tratamente scumpe la un salon? Cel mai ușor mod de a face asta este să îți schimbi culoarea părului. Și da, chiar este posibil să faci asta de una singura, cu lucruri pe care cel mai probabil le ai deja casă.

Vopsea din carioci

Ia o cutie de carioci, alege culorile pe care vrei să le experimentezi și deschide-le. Înăuntru vei vedea cartușele de cerneală, în forma de bețișoare. Ia primul bețișor și pune unul din capete într-un pahar cu apă, până se albește. Acesta e capătul pe care poți să îl pui în gură pentru a sufla cerneala într-un bol separat. Repetă procesul cu toate culorile, în boluri separate. Adaugă balsam de păr ca să diluezi cerneala și să o transformi în vopsea. În sfârșit poți să începi să îți vopsești părul. Este recomandat să folosești mănuși pentru protectie

Vopsea din sfecla

Sfecla roșie este una din vopselele naturale care funcționează și pe părul deschis și pe cel închis. Ca să îți prepari vopseaua ai nevoie de jumătate de pahar de suc proaspăt de sfeclă și o lingură de ulei de cocos. Aplică amestecul pe păr, acoperă și așteaptă în jur de 50-60 de minute. Dacă ai parul închis la culoare vei observa o nuanță mov la final, iar dacă ai părul deschis la culoare vei obține un magenta.

Pasteluri

E destul de ușor să îți vopsești părul cu creioane pastel. Tot ce trebuie să faci este să alegi câteva culori. Ia un creion , scufundă unul din capete în apă până se înmoaie și apoi aplică pe păr. Culoarea va fi foarte vibrantă dar pastelurile se duc foarte repede la spălat.

Șuvițe cu lămâie

Lămâia este un decolorant natural, așa că de ce nu să îl folosești pe păr? Diluează jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie cu un sfert de cană de apă. Adaugă și niște ulei de cocos pentru hidratare. Aplică pe părțile pe care vrei să le deschizi – o idee bună este să folosești o sticlă cu pulverizator. Cel mai important pas este să stai cu părul la soare. Astfel lămâia se va activa. S-ar putea să trebuiască să repeți procedeul, pentru că lămâia lucrează încet.

Citește și: Cum te poți tunde singură acasă

Vopsea din cafea

Cafeaua este altă vopsea naturală foarte hrănitoare. Ca să pregătești amestecul vei avea nevoie de un sfert de cană de espresso, o jumătate de cană de balsam și o linguriță de cafea măcinată. Nu te aștepta la o schimbare de culoare radicală, cel mult vopseaua o să îți uniformizeze tenul părului și o să îi dea o nuanță puțin mai închisă.

Vopsea din colorant alimentar

Această metodă este probabil cea mai sigură metodă de a-ți schimba culoarea părului acasă, cu rezultate destul de vibrante. Colorantul alimentar nu are multe chimicale și ai o varietate de culori cu care poți experimenta. Alege o culoare, amestecă câteva picături împreună cu balsamul tău de păr și aplică uniform pe șuvițele de păr. Pentru o culoare mai închisă adaugă mai multe picături de colorant alimentar. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute și clătește cu apă.

Vopsea din scorțișoară

Scorțișoara nu doar miroase delicios, dar poate să îți și schimbe culoarea părului. Conform unor experți de pe Youtube, scorțișoara poate să îți deschidă culoarea părului cu cel puțin un nivel. Amestecă jumătate de cană de scorțișoară cu jumătate de cană de balsam și aplică pe păr pentru cel puțin o oră. Vopselele naturale de obicei au nevoie de un timp mai lung de acționare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini