Redactia.ro
Home » Stil de viață » 9 lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le știu despre protecția solară

9 lucruri pe care majoritatea oamenilor nu le știu despre protecția solară

Înainte de a începe o zi de distracție la soare (chiar și în curtea din spate anul acesta) este extrem de important să ne protejăm de razele soarelui. Într-adevăr, soarele este esențial pentru viață, însă el poate fi și dăunător pentru noi. Nimeni nu își dorește cancer de piele, pete de vârstă sau arsuri solare. Auch!

Cumpărarea unei loțiuni de protecție nu este atât de simplă pe cât am putea crede. Toate sticlele din magazine sunt marcate clar. Ele arată SPF-ul. Ordonează ingredientele. Alegi o sticlă și totul este bine. Cu toții știm că SPF-ul cu cât e mai mare, cu atât te protejează mai mult, nu?!

Ei bine, se pare că tehnicile de marketing fac de fapt etichetele sticlelor de protecție, care sunt destul de înșelătoare.

9 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a cumpăra viitoare sticlă de protecție solară:

1. Ce înțelegem prin SPF?

SPF este prescurtarea de la „Factor de protecție solară”. Dacă o sticlă de protecție solară are un SPF de 15, asta înseamnă că poți sta la soare cu 15 minute mai mult decât dacă nu utilizezi protecție. Dacă SPF-ul este de 30, atunci poți rămâne în razele soarelui cu 30 de minute mai mult decât dacă nu ai fi utilizat și te-ai fi ars.. Pare o matematică super simplă, știu, însă dacă SPF-ul depășește 30, acesta nu mai este util.

2. SPF- ul mai mare de 30 înseamnă mai puțină protecție

Conform dermatologului Dr. Shari Sperling de la Sperling Dermatology, SPF- ul de 30 te protejează împotriva a 97% din razele soarelui. Tot ce este mai mare de 30 are adăugat un mic aditiv benefic. În mod normal, nu este nici un punct în plus de a plăti dublu pentru o cremă cu protecție cu SPF de 50, care îți oferă doar cu 1% mai multă protecție decât una de 30.

3.Există două tipuri de protecție solară

Există protecții de soare chimice compuse din substanțe chimice care îți protejează pielea de razele soarelui. Mai apoi, sunt și protecțiile solare fizice care utilizează ingrediente precum titan sau zinc, care îți protejează pielea de soare. Chiar dacă nu există dovezi că protecția solară provoacă cancer, toată lumea este îngrijorată de efectele substanțelor chimice ale cremei și din această cauză optează pentru una fizică.

4. SPF-ul din machiaj nu este suficient

Crezi că dacă ai un fond de ten cu SPF ești protejată? Mai gândește-te. Nu este suficientă protecția dn machiajul tău pentru ca SPF- ul să vă protejeze într-un mod adecvat pielea.

5. Nicio cremă de protecție nu este rezistentă la apă

Doar pentru că plătești un preț mai mare pentru o protecție solară rezistentă la apă, acest lucru nu înseamnă că nu se ia pe prosopul tău de plajă. Fii sigur că ai reaplicat cremă de protecție după ce înoți, indiferent de tipul de protecție pe care îl folosești.

6. Când e bine să aplici cremă de protecție?

Am văzut de foarte multe ori în parc, la plajă sau în parcuri de distracții: părinți care aplică copiilor crema de protecție când sunt deja afară. Protecția solară nu acționează chiar în momentul aplicării. Cel mai ideal ar fi ca aceasta să fie aplicată cu 30 de minute înainte de a vă expune la soare și să o reaplicați la fiecare 2 ore.

7.Protecția solară expiră

Dacă este reducere la cremă de protecție, mai bine nu o cumpărați. Există o dată de expirare pe aceste sticle cu cremă, și care este posibil să nu vă mai protejeze pielea după ce a expirat.

8. Toată lumea are nevoie de cremă de protecție

Potecția solară nu este doar pentru persoanele ce au pielea foarte deschisă la culoare. Cu toate că unii oameni spun că se bronzează și nu se ard, iar alții spun că tonul pielii lor este suficient de închis încât soarele nu îi poate răni, toți au nevoie de protecție. Protecția solară ne protejează de razele UVA și UVB. Razele UVB cauzează arsuri, iar cele UVA provoacă cancer de piele și îmbătrânirea prematură a acesteia. Chiar dacă nu aveți arsuri solare, razele UVA vă pot deteriora pielea dacă nu o protejați.

9.De câtă cremă de protecție este nevoie?

De fiecare dată când vrei să folosești protecția solară, trebuie să folosești cantitatea unui pahar mic de shot. Aceeași cantitate trebuie utilizată la fiecare reaplicare la 2 ore.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini