Redactia.ro
Home » Știri » Pandemia a scăpat de sub control la Chișinău. Coadă de ambulanțe cu bolnavi

Pandemia a scăpat de sub control la Chișinău. Coadă de ambulanțe cu bolnavi

Coronavirusul afectează tot mai mult Republica Moldova. O coadă de ambulanțe a fost surprinsă, vineri, la Centrul COVID-19 de la Moldexpo din Chișinău. Medicii așteaptă minute în șir pentru ca pacienții infectați să fie preluați spre internare.

Pandemia a scăpat de sub control la Chișinău. Coadă de ambulanțe cu bolnavi

Tot mai mulți bolnavi de coronavirus sunt în Republica Moldova. Zilnic sunt înregistrare mii de persoane infectate cu SARS-COV2. Drept dovadă, a fost surprinsă o coadă de ambulanțe la Centrul COVID-19 de la Moldexpo din Chișinău. Acestea stau minute în șir la așteptare, pentru ca pacienții să fie preluați și internați, potrivit Fanatik.

Imagini înfricoşătoare. Pandemia a scăpat de sub control la Chişinău: coadă de ambulanțe cu persoane infectate

În Republica Moldova se ia în calcul reintroducerea stării de urgență, după ce numai ieri s-au înregistrart 1.550 de cazuri noi de infectare, bilanțul ajungând la 191 de mii.

Prima persoană vaccinată în Republica Moldova

În urma unei donații a unui ser împotriva virusului, din România, președintele Maia Sandu a anunțat pe 2 martie, că un medic a fost prima persoană vaccinată din Republica Moldova.

”Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate (…) Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie.

Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie (…) Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Urmează ca Moldova să primească de la România 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. În total, Republica Moldova s-au recuperat 169 de mii de persoane și au murit peste 4.000 de oameni, până în prezent. Pe data de 15 februarie, Republica Moldova a avut primul caz de coronavirus.

”Pentru sistemul medical pandemia de COVID-19 a însemnat o mare provocare și o necesitate de adaptare rapidă la situație. În primul rând, au fost făcute niște estimări greșite referitor la durata pandemiei. Primele impresii au fost că va dura câteva luni, după care vom scăpa și totul se va termina. O altă provocare a fost că primele linii, care au intrat în luptă cu maladia, au fost repede epuizate de capacități, astfel încât a fost nevoie de antrenat alți specialiști medicali pe lângă cei de boli infecțioase sau cei din terapie intensivă.

Celelalte provocări au fost legate de asigurarea echipamentului de protecție individuală, de găsire a schemelor de tratament, care au fost asociate cu reducerea mortalității și a cazurilor severe. Până în prezent, majoritatea tratamentelor existente nu pot controla până la capăt formele severe și critice de boală. De asemenea, a fost pusă la grea încercare asigurarea logistică și neîntreruptă cu medicamente. Consumul unor categorii, ca de exemplu anti-coagulantele, a crescut de zeci de ori”, a declarat  Adrian Belâi, șef al Departamentului de anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Chișinău.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: