Redactia.ro
Home » Știri » Curentul de meteori Perseide 2019 va atinge luni seara nivelul maxim de activitate

Curentul de meteori Perseide 2019 va atinge luni seara nivelul maxim de activitate

Curentul de meteori Perseide 2019 va atinge luni seara nivelul maxim de activitate

Curentul de meteori Perseide 2019 va atinge nivelul maxim de activitate. Perseide este cel mai celebru curent de meteori. 

Curentul de meteori Perseide  2019 va atinge luni seara nivelul maxim de activitate

Potrivit specialiștilor de la NASA ,Perseidele ajung în 2019 în noaptea dintre 12 și 13 august.

Perseide este cel mai celebru curent de meteori, deoarece momentul când apare se suprapune cu concediile angajaților, motiv pentru care pot sta până târziu afară. Potrivit astronomilor, curentul de meteori Perseide produce între 50 și 80 de meteori pe oră.

Care este semnificația termenului Perseu

În mitologia greacă, se pare că Perseu era fiul Danaei și a lui Zeus. Pentru a ajunge la Danaea, Zeus a luat forma unei ploi de aur.

Perseu a devenit cunoscut după ce a înfruntat cu mult curaj Gorgonele. Legătura dintre figura mitologică și curentul de meteori este un întâmplătoare pentru că meteorii au luat numele de la constelația Perseu.

Potrivit astronomilor, fenomenul de stea căzătoare lasă o dâră luminoasă care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului. Acest fenomen durează o fracțiune de secundă, iar acesta se numește meteor.

Meteoroid este particula de praf cosmic care arde în atmosferă, iar pietroiul care se prăbușește pe Pământ se numește meteorit.

Fenomenul are loc deoarece în această perioadă Pământul trece prin coada cometei 109P/Swift-Tuttle. Această cometă este cel mai mare obiect cunoscut.  Cometa trece repetat pe lângă Pământ, iar nucleul său are o lățime de 26 de kilometri.

Cum se poate urmări noaptea Perseide 2019

Conform specialiștilor, acest fenomen nu poate fi considerat o ploaie de stele. Roiul Perseidelor aruncă aproximativ 150 de meteori pe oră, aceștia având o vitează de aproape 60km/s. Pentru a fi văzuți cu ochiul liber, trebuie să mergeți undeva unde lumina este scăzută.

Ochiul uman are nevoie de circa 30 de minute pentru a se obișnui cu întunericul. Locurile recomandate pentru a viziona mai bine Perseidele, sunt cele departe de luminile artificiale, precum la țară sau la munte.

Citește și:Un meteorit de dimensiuni considerabile a aterizat pe un câmp din India

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: