Redactia.ro
Home » Știri » Avertismentul lui Raed Arafat după ce România a ajuns în scenariul verde

Avertismentul lui Raed Arafat după ce România a ajuns în scenariul verde

Raed Arafat. noi reguli anti-Covid

România este în scenariul verde, pentru prima oară de când autoritățile au stabilit cele trei scenarii: verde, galben şi roşu. În țară, rata de infectare a ajuns la sub 1, 5 la mia de locuitori. Toată această situație presupune relaxarea mai multor restricții, dar iată ce transmite șeful DSU, Raed Arafat.

Avertismentul lui Raed Arafat după ce România a ajuns în scenariul verde

Raed Arafat spune că nu trebuie să credem că am scăpat de pericol, deși situația infectărilor s-a îmbunătățit, la nivel național. Șeful DSU a precizat că urmează să se adopte noi măsuri de relaxare, dar cu precauție, transmite Digi 24.

„Asta este ceea ce avertizez: această concluzie, că am scăpat, nu trebuie trasă prea devreme. Da, suntem într-o situație bună, trebuie să o păstrăm, o păstrăm bineînțeles respectând regulile care sunt, rămânem cu masca (…). Sunt în analiză aceste reguli, urmează să se vină, poate spre sfârșitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare, cu niște propuneri de îmbunătățire a situației de reluare a unor activități sau de relaxare, dar asta trebuie întotdeauna făcut cu precauție, cu atenție și să fim conștienți că situația poate să se inverseze până nu ajungem să avem un număr suficient de vaccinuri. La acest moment, numărul din populație, procentul, nu este încă suficient ca să spunem că într-adevăr am învins”, a atras atenția Raed Arafat.

Totodată, șeful DSU crede că restricțiile care s-au impus până acum, deși au fost unele dure, iată că au adus un rezultat favorabil, scăderea numărului de bolnavi.

„În primul rând, s-au luat unele măsuri, s-au luat din timp, chiar dacă la mulți nu ne place să recunoaștem. România a luat totuși măsuri echilibrate, dar necesare. S-au supărat mai mulți pe noi, asta este, dar măsurile au reușit să controleze situația”, consideră Raed Arafat.

Raed Arafat este de părere că lucrurile puteau fi scăpate de sub control la un moment dat. De asemena, potrivit spuselor acestuia, vaccinarea decurge din ce, în ce mai bine în țară.

„Putea să ajungă mai rău. Am ajuns la un vârf care era destul de sensibil, la aproape 1.600 de cazuri în terapie intensivă, am ajuns să n-avem locuri în terapie intensivă, să trebuiască să mutăm bolnavii, mai grav decât ce a fost în noiembrie, ca vârf, cel puțin pentru două săptămâni. Dar am reușit să controlăm. Vine și vaccinarea. Sunt localități mari, unde răspândirea este mai ușoară, dar avem un procent important de oameni vaccinați – Timișoara, Cluj, București – și asta, normal, reduce și transmiterea între persoane”, a arătat secretarul de stat.

Raed Arafat: ”La ATI am ajuns la 919 cazuri, nivel pe care nu l-am mai atins din 1 decembrie 2020”

Situația pare să se îmbunătățească și la ATI mai transmite Arafat. Ultimele date arată că sunt 919 cazuri, nivel care nu a mai fost atins de la sfârșitul anului trecut.

”Astăzi, avem semnale bune și avem aici niște grafice (vezi video – n.r.) (…) Putem să spunem că suntem pe un platou. Rata de pozitivare a testelor a ajuns la 3,19 față de 25. Cazurile active sunt în scădere. La internările în spitale tendința este de scădere. La ATI am ajuns la 919 cazuri, nivel pe care nu l-am mai atins din 1 decembrie 2020 și este un semn foarte bun. Colegii spun că simt scăderea presiunii pe sectorul sanitar. Decesele, din păcate, cu cât avem pacienți în ATI, în continuare vom avea decese. În ultimele 24 de ore, în niciun județ nu avem o creștere de incidență și acesta este un lucru pozitiv”, a comentat Raed Arafat tabloul epidemiologic, prezentat cu ajutorul unor grafice, la Digi 24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: