Redactia.ro
Home » Știri » Un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a aruncat deșeurile pe domeniul public. Cum a fost surprins acesta

Un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a aruncat deșeurile pe domeniul public. Cum a fost surprins acesta

GALERIE FOTO (2) Un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a aruncat deșeurile pe domeniul public.

Un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a aruncat deșeurile pe domeniul public. Oamenii legii din Timișoara au aplicat o amendă usturătoarea unui șofer, după ce l-au surprins în timp ce arunca deșeuri în spațiul public. Cetățenii au fost revoltați de gestului acestuia, pentru că mirosul devenise insuportabil.

Un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a aruncat deșeurile pe domeniul public. Cum a fost surprins acesta

Un șofer din Timișoara a fost amendat pentru că a aruncat deșeurile pe domeniul public. Autoritățile din Timișoara au descoperit, luni, 26 iulie, două persoane care au aruncat deșeuri pe domeniul public. Aceștia au fost surprinși lângă un morman de gunoaie, iar unul dintre vinovați este proprietarul unui autoturism de lux. Bărbatul a fost surprins în timp ce scotea mai mulți saci plini de gunoi din mașină și îi arunca în plină stradă. POlițiștii locali l-au sancționat pe bărbat cu o amendă în valoare de 6.000 de lei. Șoferul a aruncat deșeurile la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu strada Romulus.

Acesta a aruncat cartoane și deșeuri menajere. Un alt bărbat a fost sancționat tot cu suma de 6.000 de lei după ce a aruncat o cantitate mare de deșeuri pe strada Sibiu din Timișoara. Mai mult, pe lângă amenda primită, cei doi bărbați trebuie să prezinte în instanță dovada că au ridicat deșeurile pe care le-au aruncat în mod ilegal. „Poliţiştii locali au depistat şi sancţionat drastic, în cursul zilei de ieri, două persoane care au abandonat pe domeniul public deşeuri, ziua în amiaza mare, producând disconfort celorlalţi cetăţeni”, a precizat Poliţia Locală Timişoara.

A aruncat gunoiul in spatiul public
Surprins in timp ce arunca gunoiul in spatiul public

Amenzi uriașe pentru aruncarea deșeurilor în mod ilegal

În ultima vreme, tot mai multă lume uită de bunele maniere și aruncă deșeurile în plină stradă. Cetățenii nu sunt conștienți cât rău provoacă atât lor, cât și celor din jur. Poliția din Timișoara le recomandă persoanelor care nu țin cont de lege să nu mai arunce gunoate pe domeniul public, mai ales că amenzile sunt colosale. Oamenii legii acționează chiar și în weekend și pe timp de noapte. Astfel, cei surprinși că încalcă legea vor fi drastic sancționați cu amenzi de până la 6.000 de lei. ,,Reamintim cetăţenilor să semnaleze, în cazul în care observă astfel de situaţii sau alte aspecte de încălcare a legislaţiei, chiar şi la sfârşit de săptămână, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112, iar poliţiştii locali se vor deplasa pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Poliţia Locală.

Conform legii, atât oamenii și companiile, cât și autoritățile publice, precum primăriile pot fi amendate pentru aruncarea gunoiului în spațiul public. Legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 de lei la 6.000 de lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 de lei la 40.000 de lei pentru persoanele juridice. De asemenea, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Potrivit legii 211/2011, România trebuie să aibă colectare separată de minim 50%, iar primăriile sunt obligate să pună la dispoziție infrastructură pentru această colectare separată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: