Redactia.ro
Home » Știri » Ungaria acuză România și Ucraina că-i poluează apele. Mormane de deșeuri pe râurile Tisa și Șomeș

Ungaria acuză România și Ucraina că-i poluează apele. Mormane de deșeuri pe râurile Tisa și Șomeș

Mormane de deșeuri de plastic au fost aduse din România și Ucraina peste apele din Ungaria. Autoritățile ungare sunt revoltate, deoarece între 50 și 70 de sticle ajung la fiecare minut pe râurile Tisa și Șomeș.

Ungaria acuză România și Ucraina că-i poluează apele

Autoritățile din Ungaria sunt revoltate pe România și Ucraina din cauza deșeurilor care au fost aduse de aici, pe râurile Tisa și Șomeș. Peste 500 de metri cubi de deșeuri au îndepărtat voluntarii, transmite Digi 24.

„La Tivadar (un sat de pe Tisa), 50-70 de sticle ajung în continuare în fiecare minut, iar cifre similare sunt pe râul Someş”, a declarat  Gabriella Siklos, purtătoare de cuvânt a Direcţiei pentru gestionarea apelor din Ungaria.

”Sticle de plastic ajung în apele Tisei din Ucraina şi pe râul Someş care curge din România” a spus Gabor Molnar, inginer în cadrul Direcţiei pentru gestionarea apelor din Ungaria.

Printre deșeuri, sunt multe materiale organice, dar și deşeuri menajere, inclusiv papuci şi chiar televizoare. Pentru a șasea oară în ultimul an și jumătate voluntarii au intervenit în partea Tisei și Someșului, din Ungaria, pentru a strânge gunoaiele.

Janos Ader, președintele Ungariei, dezamăgit de poluare

Încă de anul trecut, președintele Ungarie a transmis președintelui României și Ungariei, printr-o scrisoare, rezolvarea problemei cu poluarea.

„Este dezamăgitor să vedem că poluarea râului Tisa cu deşeuri nu a fost redusă (…) şi reprezintă o ameninţare pe termen lung la adresa ecosistemului fragil al râului (…) nu mai fac faţă grămezilor de gunoi care vin în cantităţi de neoprit”,, a transmis președintele Ungariei printr-o scrisoare.

Oamenii de știință, avertisment dur asupra poluării

Oamenii de știință avertizează că poluarea va fi o reală problemă după criza epidemiologică, deși acum s-a mai redus din cantitatea ei, datorită izolării oamenilor în case. Un reprezentat ONU este de părere că oamenii de afaceri ar trebui să investească acum mai mult în reducerea emisiilor de carbon, decât în refacerea economiei.

„Scara investițiilor în energie, energie durabilă și infrastructură durabilă trebuie să se dubleze. În fiecare an, pentru următoarele trei decenii, 3,5 miliarde de dolari (2,5 miliarde de lire sterline) pe an. Este o oportunitate enormă de investiții. În prezent, însă, guvernele care investesc miliarde de dolari în planuri de stimulare pentru a-și salva economiile aflate în dificultate abordează în principal pierderile de locuri de muncă și daunele economice cauzate de blocaje. Nu se uită și spre o oportunitate mai verde”, îl citează BBC pe Mark Carney.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: