Redactia.ro
Home » Știri » Povestea stomatologului care tratează gratuit toți copiii din oraș. Ce l-a determinat să facă acest lucru

Povestea stomatologului care tratează gratuit toți copiii din oraș. Ce l-a determinat să facă acest lucru

GALERIE FOTO (4) Povestea stomatologului care tratează gratuit toți copiii din oraș.

Povestea stomatologului care tratează gratuit toți copiii din oraș. Un medic stomatolog din Satu Mare ajută toți copiii din județ, indiferent de problemele lor, gratuit. Din cauza pandemiei de coronavirus, vizitele la stomatolog s-au rărit, iar urmările sunt dezastruoase. Acest lucru o spune medicul Bogdan Berko care a pus bazele unei asociații cu ajutorul căreia copiii de până în 18 ani sunt tratați gratuit.

Povestea stomatologului care tratează gratuit toți copiii din oraș. Ce l-a determinat să facă acest lucru

Povestea stomatologului care tratează gratuit toți copiii din oraș. Stomatologul Bogdan Berko se numără printre medicii tineri care vor să ajute lumea, în special copiii. A trăit în perioada comunismului și știe cât de greu se descurcau oamenii când aveau probleme cu dantura. Din această cauză a promis că se va face medic stomatolog și o să ajute toți copiii gratis. Acum Bogdan a ajuns medic stomatolog în Satu Mare, iar din 2010, de când a început să profeseze, tratează toți copiii gratuit.

Potrivit Life.ro, specialistul spune că nu poate face diferență și nu are niciun drept să judece cine merită să fie tratat și cine nu. „De ce nu există stomatologie gratuită? Pentru că nu dorește nimeni. Iar acest nimeni este statul. Nu avem un Colegiu al medicilor care să lupte pentru noi, care să se implice în relațiile contractuale cu CAS-ul sau care să lupte să ne crească plafonul. Așa cum Colegiul medicilor generaliști se luptă pentru un plafon tot mai mare, al nostru lipsește cu desăvârșire. Am avut și o perioadă în urmă cu câțiva ani când au fost suspendate toate contractele cu CAS. Pare că stomatologia nu face parte din medicină”, a spus medicul stomatolog.

Bogdan a declarat că se ocupă și de adulți gratuit, aceasta fiind singura sursă de finanțare în momentul de față pentru asociație, dar și pentru tratamentele gratuite ale copiilor. Medicul stomatolog a declarat că cei mici merită acest lucru și le recomandă colegilor săi să nu mai facă diferențe între aceștia. „Copilul tot copil rămâne, indiferent dacă vine dintr-o familie cu bani sau fără”.

De ce a ales să facă acest lucru

Bogdan Berko se numără printre puținii medici stomatologi din această țară care tratează copiii gratuit, chiar și unii adulți. Medicul are mereu clienți, iar programările pentru o zi le face peste o lună, ajungând să aibă și 20 de pacienți într-o zi. Întrebat de ce face acest lucru, Bogan Berko a dat un răspuns genial: „Că pot. Și că altcineva nu face. Trebuie o schimbare și dacă nimeni nu o face, nici nu o să se schimbe nimic.Pentru că am fost chinuit de mic la stomatolog, am vrut să profesez altfel, să practic o stomatologie fără durere, așa cum încearcă mai toată lumea azi. Din păcate încă mai există medici care traumatizează copiii, nu au răbdare cu ei și de acolo apar toate problemele și pe viitor.”

Bogdan s-a mutat în Satu Mare, în urmă cu șase ani, iar după ce și-a deschis propria clinică de stomatologie a fost controlat. După ce le-a spus că nu face bani mulți pentru că tratează gratuit copiii, instituția i-a dat amendă. Atunci a fost momentul în care stomatologul a înființat asociația pentru a putea dovedi că tratează gratuit pacienții până în 18 ani. Chiar dacă are credite și alte costuri suplimentare, doctorul stomatolog Bogdan Berko continuă să facă același lucru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: