Redactia.ro
Home » Știri » Un profesor a fost profund impresionat de ciorna unui elev! Când a citit ce a scris i-au dat lacrimile

Un profesor a fost profund impresionat de ciorna unui elev! Când a citit ce a scris i-au dat lacrimile

GALERIE FOTO (2) Un profesor a fost profund impresionat de ciorna unui elev! Când a citit ce a scris i-au dat lacrimile

Un profesor a fost profund impresionat de ciorna unui elev! Puștiul de zece ani a reușit să-l emoționeze până la lacrimi pe acesta. 

Un profesor a fost profund impresionat de ciorna unui elev! Când a citit ce a scris i-au dat lacrimile

Un puști de zece ani a reușit să emoționeze un profesor care i-a găsit ciorna uitată în bancă, după ce acesta susținuse examenul de admitere în clasa a V-a, la un colegiu din Capitală. Examenul a avut loc la Colegiul Național I.L. Caragiale din Capitală și a constat în susţinerea a două probe diferite la Română şi Matematică.

După ce s-a terminat prima probă, cea de limba română, profesorii au descoperit în banca unui elev, ciorna acestuia, în care şi-a notat gândurile. Când au luat foaia și au început să citească, nu și-au putut stăpâni lacrimile.

„Copilăria este cea mai importantă etapă din viaţa unui om. Trebuie să înveţi să zâmbeşti şi să uiţi de toate grijile tale. Orice gând răzvrătit de-al unui copil te poate face bucuros. Nu este o taină a lumii, dar dacă ai fost vreodată trist, se spune că aşa vei rămâne toată viaţa. Fiecare copil se dezvoltă. În curând, acesta va deveni adult, iar mai târziu, moartea îl va primi cu braţele deschise. Ce mai aştepţi?! Distrează-te cât eşti copil! Lasă-ţi gândurile triste spre adulţi şi bagă de seamă, timpul se scurge repede!”, a lăsat scris în bancă elevul.

Un profesor a fost profund impresionat de ciorna unui elev! Când a citit ce a scris i-au dat lacrimile

Veste importantă pentru elevii din România! Se va introduce o nouă materie în școlile din țară

Veste importantă pentru elevii din România. Camera Deputaților a propus un nou proiect legislativ prin care se introduce o nouă materie în țară. Este vorba despre educația financiară, inclusă în Legea educației naționale, la capitolul Curriculum național pentru învățământul primar și gimnazial. Pentru învățământul primar și gimnazial, curriculu național se axează pe 8 domenii de competențe-cheie care determină profilul de formare a elevului, astfel:

  • competențe de comunicare în limba română și în limba maternă, în cazul minorităților naționale
  • competențe de comunicare în limbi străine
  • competențe de bază de matematică, științe și tehnologie
  • competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere
  • competențe sociale și civice
  • competențe antreprenoriale și financiare
  • competențe de sensibilizare și de expresie culturală
  • competența de a învăța să înveți

Referitor la educația fizică și sport, acestea sunt cuprinse în trunchiul comun al planurilor de învățământ, iar în același timp, tehnologia informației și comunicării constituie o disciplină opțională pentru elevii claselor a I-IV, fiind obligatorie pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal.

Pentru clasele pregătitoare, curriculumul urmărește dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă a limbajului și comunicării, dar și dezvoltarea capacităților și a atitudinilor în învățare, asigurând punțile către dezvoltarea celor 8 competențe-cheie. Pentru liceu se urmărește dezvoltarea și diversificarea competențelor-cheie și formarea competențelor specifice în funcție de filieră, profil, specializare sau calificare. Mai mult, învățământul profesional este orientat pe formarea de competențe specifice calificării profesionale și aptitudinilor practice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: