Redactia.ro
Home » Știri » ATENȚIE! Un medicament pentru slăbit și diabet, suspectat de moartea a 2.000 de oameni

ATENȚIE! Un medicament pentru slăbit și diabet, suspectat de moartea a 2.000 de oameni

ATENȚIE! Un medicament pentru slăbit și Diabet, suspectat de moartea a 2.000 de oameni

Medicament pentru slăbit și diabet, suspectat de moartea a 2.000 de oameni. Franța este lovită de un scandal teribil din cauza unei pastile a morții care a fost vândută ani la rând în farmacii. Un proces major legat de medicamentrul pentru diabet MEDIATOR, care este prescris și pentru slăbit, a început în urma cu câteva zile.

ATENȚIE! Un medicament pentru slăbit și diabet, suspectat de moartea a 2.000 de oameni

Compania farmaceutică privată Servier din Franța, este dată în judecată după ce medicamentul pentru MEDIATOR, recomandat și pentru slăbit, ar fi ucis aproximativ 2.000 de persoane.

Compania este acuzată că a înșelat utilizatorii în privința efectelor secundare ale medicamentului utilizat pentru diabeticii supraponderali. Acest scandal este considerat unul dintre cele mai mari scandaluri din departamentul francez al sănătății. De asemenea, compania franceză a negat acuzațiile, susținând că nu a mințit în privința efectelor mortale.

Servier acuzată că a câștigat un miliard de euro cu medicamentul MEDIATOR

Specialiștii în domeniu consideră că medicamentul MEDIATOR ar fi putut provoca moartea a 500-2000 de persoane, înainte de a fi scos de pe piața, în 2009. Autoritatea de reglementare din Franța este și ea acuzată, pentru că nu a luat măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii pacienților.

Procesul se va desfășura pe parcursul a aproximativ șase luni, implicând peste 2.600 de reclamanți și 21 de inculpați. Se vor analiza în timpul procesului și motivul pentru care acest medicament care a fost introdus pe piață în 1976, ar fi putut fi comercializat o perioadă atât de îndleungată, deși au fost semnalate avertizări.

De asemenea, avocații reclamanților argumentează că producătorul medicamentului a înșelat în mod voit consumatorii. Acest lucru fiind susținut de indulgența autorităților. Compania Servier ar fi câștigat din vânzările Mediator, cel puțin 1 miliard de euro.

Citeste si:Noi prevederi la lege din 2021. Românii vor putea ieși mai devreme la pensie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini