Redactia.ro
Home » Știri » Afacerea de succes a unui tânăr de 23 de ani. Vinde cel mai scump lapte de pe piață

Afacerea de succes a unui tânăr de 23 de ani. Vinde cel mai scump lapte de pe piață

GALERIE FOTO (5)

Îl cheamă Andrei Cut și are doar 23 de ani. În timp ce alți tineri de-abia dau piept cu viața, el se mândrește deja o afacere de succes. Totul a pornit dintr-o curiozitate, cu bani puțini, dar cu multă ambiție și muncă. Iată cum a ajuns tânărul să vândă cel mai scump lapte de pe piață.

Afacerea de succes a unui tânăr de 23 de ani

S-a născut în Sălbăgel, un sat din județul Timiș. Multă vreme a visat că va ajunge un fotbalist celebru, dar a știut să se reorienteze atunci când oportunitățile s-au arătat. La 20 de ani, a plecat în Austria, să muncească la o fermă de vaci. După doar șase luni, a decis să se întoarcă în țară, neacomodându-se cu traiul de acolo. Spune, însă, că în Austria i-a venit ideea de a-și face o fermă de măgăruși. „În timp ce mergeam la lucru în Austria mereu treceam pe lângă doi măgăruși care erau ținuți ca animale de companie și mi-a venit ideea să mă interesez de măgăruși. Am început să mă informez de la cunoștințe, de la prieteni, de pe internet”, povestește tânărul.

Așa se face că după ce s-a întors din Austria, cu banii câștigați în 6 luni, și-a cumpărat primele măgărițe. Acum a ajuns să aibă nu mai puțin de 60. El este cel care se ocupă de ele în totalitate. El le mulge, le scoate la păscut, le hrănește și se asigură că au tot ce le trebuie.

Vinde cel mai scump lapte de pe piață

Andrei povestește că 20 dintre cele 60 de măgărițe pot fi mulse. El produce, per măgăriță, între 800 ml și 1 litru pe zi. O cantitate mică, dar nu și ieftină. Un litru de lapte de măgăriță se vinde cu 100 de lei. „Laptele de măgăriță are caracteristici asemănătoare cu laptele uman și laptele de vacă, dar există o serie de proprietăți care-i generează acest caracter diferențiator. Spre exemplu, laptele de măgăriță are un conținut mai scăzut în lipide comparativ cu laptele uman și laptele de vacă, ceea ce face ca în final să aibă mai puține calorii. Practic, aceeași cantitate de lapte de măgăriță va avea 20 la sută mai puține calorii decât laptele de vacă”, explică medicul Bogdan Timar.

În cei doi ani de când a început această afacere, Andrei și-a obținut certificatul de producător bio și are planuri concrete de a-și dezvolta ideea. El spune că vrea să încerce să dezvolte produse cosmetice din laptele produs de măgărițele sale.

În tot acest timp, afacerea lui Andrei a devenit cunoscută grație rețelelor de socializare, acolo unde acesta este foarte cunoscut. Iubita lui este cea care îl ajută să se promoveze în mediul online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: