Redactia.ro
Home » Știri » Veste bună pentru Simona Halep înainte de turneul de tenis de la Doha

Veste bună pentru Simona Halep înainte de turneul de tenis de la Doha

Veste bună pentru Simona Halep înainte de turneul de tenis de la Doha

Simona Halep primește o veste bună înainte de turneul de tenis de la Doha (Qatar), desfășurat în perioada 11-16 februarie.

Naomi Osaka, numărul unu mondial și principala favorită la câștigarea acestui turneu, a decis să se retragă, din cauza unor dureri la spate.

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, noul lider al clasamentului mondial feminin, a declarat forfait pentru turneul WTA de la Doha (11-16 februarie), acuzând dureri de spate, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Retragerea japonezei Osaka reprezintă o lovitură dură pentru organizatori, care au precizat că, în aceste condiţii, principala favorită a turneului de la Doha devine românca Simona Halep, ocupanta locului al treilea în clasamentul WTA.

„Sunt dezamăgită că mă retrag din turneul de la Doha, unde îmi doream să particip anul acesta şi să mă întâlnesc cu fanii mei”, a precizat Osaka în comunicatul dat publicităţii de responsabilii competiţiei din capitala Qatarului.

Nu a fost oferit niciun detaliu legat de accidentarea japonezei, care nu a participat nici la turneul de la Hong Kong, în luna octombrie, tot din cauza problemelor la spate.

În vârstă de 21 ani, Naomi Osaka a reuşit să câştige ultimele două turnee de Mare Şlem, US Open şi Australian Open, ultimul dintre ele câştigat după o finală jucată contra cehoaicei Petra Kvitova, deţinătoarea titlului la Doha.

Turneul de tenis de la Doha, primul la care Simona Halep va colabora cu Thierry Van Cleemput

Turneul de tenis de la Doha, capitala Qatarului, care va începe pe 11 februarie, este primul la care Simona Halep, fostul lider mondial, va colabora cu antrenorul Thierry Van Cleemput, scrie ziarul Le Soir.

Simona Halep, care se pregăteşte pentru întâlnirea Cehia – România, din cadrul Fed Cup, a confirmat luni că a început să lucreze cu Van Cleemput.

Halep a renunţat la sfârşitul anului trecut la colaborarea cu australianul Darren Cahill şi nu a avut antrenor la primul turneu de Mare Şlem din 2019, Australian Open. Van Cleemput a fost văzut totuşi pe terenurile de antrenament de la Melbourne supraveghind încălzirea lui Halep.

Presa belgiană anunţase iniţial că Van Cleemput va lucra cu Halep numai la turneele de la Doha şi Dubai, însă WTA Insider a precizat că este vorba de o colaborare pe termen lung.

Van Cleemput este al doilea antrenor belgian cu care colaborează Halep, după Wim Fissette. El a sosit în urmă cu circa o săptămână la Bucureşti, conducând în ultimele zile antrenamentele jucătoarei române.

Van Cleemput a lucrat timp de cinci ani cu compatriotul său David Goffin, care a avut atunci cele mai bune rezultate din cariera sa, ajungând N.7 mondial. „Nu mai sunt antrenorul lui David, dar rămânem prieteni. Cred că pentru el cei mai buni ani de-abia acum vor veni”, a spus Van Cleemput.

El a lucrat anterior cu alţi doi belgieni, Steve Darcis (2011-2012) şi Olivier Rochus (1993-1997, 2011-2012), iar între 2002 şi 2005 a fost secundul căpitanului nejucător al echipei de Cupa Davis a ţării sale.

Citește și: Pe ce loc este Simona Halep în clasamentul WTA, la începutul lui februarie

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: