Redactia.ro
Home » Știri » Traducătoarea Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani

Traducătoarea Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani

GALERIE FOTO (4) Traducătoarea Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani

Soția poetului Mircea Dinescu, traducătoarea Mașa Dinescu și secretar literar al Teatrului Național București, a murit luni, la vârsta de 58 de ani.

Traducătoarea Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani

Organizatorii Teatrului Național București anunță cu tristețe dispariția traducătoarei Mașa Dinescu. Potrivit Libertate.ro, soția poetului Mircea Dinescu suferea de o afecțiune gravă de foarte mult timp. Mașa Dinescu s-a retras din viața publică în urmă cu câțiva ani.

Mașa Dinescu s-a născut într-o familie de intelectuali, tatăl ei fiind profesor de literatură rasă, iar mama, autoare de cărți despre Eminescu. Iubirea dintre poetul Mircea și Mașa Dinescu nu se cunosc prea mult, dar se pare că aceasta era destul de mare, deoarece din dragostea lor s-au născut Irina și Andrei. De asemenea, cei doi copii au ales calea artistică, Irina fiind o cunoscută actriță, iar Andrei cântă într-o formație.

Mașa Dinescu a murit la vârsta de 58 de ani

Poetul Mircea Dinescu povestea într-un interviu în urmă cu mult timp despre felul cum s-au întâlnit.

”A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit”, povestea poetul.

Între cei doi exista o diferență de vârstă considerabilă, dar acest lucru nu a contat pentru ei. 11 ani diferență existau între ei. „Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lu­me, ca un vas scuturat de multe furtuni. Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit.”, mărturisea scriitorul.

Mașa Dinescu va fi incinerară miercuri, 30 octombrie la crematoriul VItan Bârzești.

Citeste si:Anunțul trist despre îndrăgitul actor Florin Zamfirescu. Scena teatrului românesc a pierdut un mare actor

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini