Redactia.ro
Home » Știri » Alertă meteo! ANM anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina

Alertă meteo! ANM anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina

Alertă meteo! ANM anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina

Alertă meteo! ANM anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina. Meteorologii anunță că Furtuna Sabina va lovi România, iar un sistem noros va traversa toată țara.

Alertă meteo! ANM anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina

Conform Administrației Naționale de Meteorologie anunță că România va fi lovită de Furtuna Sabina, iar vremea se va schimba radical începând de astăzi. Meteorologii transmit că vineri un sistem noros va cuprinde întreaga Românie.

Traversăm acum o perioadă în care vremea își schimbă radical aspectul o dată la două-trei zile, dar dacă ne uităm puțin în urmă am avut o foarte lungă perioadă în care, cel puțin din punct de vedere al precipitațiilor, nu s-a întâmplat mai nimic.Nu este bine să avem nici astfel de blocaje atmosferice, așa cum le numim noi, pentru că seceta este instalată în mare parte a țării. Sigur că suportăm destul de dificil și aceste treceri foarte bruște, pentru că ne influențează variațiile de temperatură, apariția precipitațiilor, după o lungă perioadă de lipsă de precipitații. Aceste variații se datorează unor factori la scară europeană, până la urmă, a explicat meteorologul Florinela Georgescu.

Furtuna Sabina face ravagii în întreaga lume

În ultima perioadă, vânturi puternice și-au făcut apariția în România , iar deja sunt coduri portocalii și roșii pentru intensificări ale vântului în mai multe țări europene.

Furtuna Sabina s-a dezvoltat în ultimele zile deasupra Oceanului Atlantic, aducânf vânturi puternice în țările Europei de Vest.

Furtuna în prezent se intensifică, este în plină evoluție spre Europa, noi suntem la marginea ei, dar îi vom sesiza și noi efectele, nu scăpăm, dar nici nu trebuie să ne panicăm”, a spus Florinela Georgescu.

Furtuna Sabina este un fenomen similar unui uragan, implicând intensificări ale vântului de până la 140 de km/h, capabil să rupă copaci și să miște autoturisme din loc.

Vremea în București

De luni, spun meteorologii se anunță intensificări ale vântului, iar precipitațiile vor fi mai abundente în partea de vest a țării. În București precipitații vor fi mixte, dar mai mult vor fi ploi.

În următoarele două zile temperatura va crește, nu numai la București, ci cam peste tot în țară, cu cel puțin 10 grade comparativ cu ce am avut în ultimele zile”, a explicat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

Meteorologii susțin că nu se știe dacă iarna își va mai face apariția, pentru că vremea se schimbă de la o zi la alta. Dacă vremea se va încălzi în următoarele zile, la sfârșitul săptămânii temperaturile pot scădea considerabil.

Estimările pentru următoarele patru săptămâni, care arată că am putea avea o medie a temperaturilor, în fiecare dintre aceste săptămâni. Momentan, luna februarie 2020 este cea mai călduroasă de până acum.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: