Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat la mormântul lui Arsenie Boca, după criza sanitară. Pelerinii nu au mai ținut cont de nimic

Ce s-a întâmplat la mormântul lui Arsenie Boca, după criza sanitară. Pelerinii nu au mai ținut cont de nimic

Pelerini în criza sanitară

Zi de pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca, în plină pandemie de coronavirus. Mii de oameni au uitat de distanțarea socială și s-au înghesuit la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la locul de veci al celui considerat un sfânt.

Mormântul lui Arsenie Boca, plin de credincioși în mijlocul pandemiei

Chiar dacă suntem în plină pandemie, iar regulile de distanțare socială sunt cruciale în această perioadă pentru a nu ne infecta cu COVID-19, asta nu i-a oprit pe credincioși să împânzească Mănăstirea Prislop. Mai mult decât atât, au fost atâți de mulți oameni la locul cu pricina, încât se poate spune că ușurință că a fost cel mai mare pelerinaj din țară din acest an.

Nu a fost nicio mare sărbătoare consemnată de calendar, ci doar o zi de duminică, dar peste 5.000 de credincioși au mers la rugăciune în curtea așezării din Ţara Haţegului.

Oamenii au mers cu mașina în această călătorie, așa că locurile de parcare s-au dovedit a fi neîncăpătoare pentru marea de oameni ce dorea să viziteze locul în care a trăit Arsenie Boca.

Ce s-a întâmplat la mormântul lui Arsenie Boca în mijlocul crizei sanitare

Vizitatorii au venit din toate colțurile țării, dar cumva s-au nimerit toți în plină pandemie de coronavirus, când distanțarea socială este esențială. Totuși, credința a fost mai prespus de orice pentru acești oameni.

Am venit din Braşov, pentru prima dată în acest an, la Mnăstirea Prislop. Am aşteptat mult timp să putem călători pâna aici, să ne rugăm la mormântul părintelui Arsenie Boca”, spune o vizitatoare.

Coadă a fost și la suveniruri, unde oamenii s-au înghesuit să prindă ceva, să cumpere „o amintire” din acel loc, considerat locul de veci al unui sfânt.

Doar unii dintre pelerini au purtat masca de protecție, iar cei mai mulți au uitat cu desăvârșire de ea, chiar dacă ea este obligatorie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: