Redactia.ro
Home » Știri » O nouă declarație pe proprie răspundere. Cine trebuie să o completeze

O nouă declarație pe proprie răspundere. Cine trebuie să o completeze

declarație aeroport

O nouă declarație pe proprie răspundere pentru românii care vin străinătate. Astfel, toți cei care sosesc pe aeroporturi trebuie să completeze o declarație, pentru a ușura munca autorităților. Aceasta poate fi completată și online.

Ce declarație pe proprie răspundere trebuie să completeze românii

Există chiar și o aplicație pentru cei care vin din străinătate în țara noastră, pentru a ușura sosirile pe aeroporturi. Astfel, românii care sosesc în țară trebuie să completeze mai multe date personale, inclusiv domiciliu, dacă este cazul ca aceștia să petreacă 14 zile în izolare, acasă.

Aceasta este situația pentru cei care vin din țări care nu sunt marcate în „zona verde”, mai sigură și cu mai puține cazuri de coronavirus.

Românii care sosesc dintr-o altă țară pe un aeroport din România, vor primi un cod, pe care trebuie să îl scaneze la aterizare, la ghișeu. Apoi, formularul respectiv ce trebuie pus completat cu toate datele este printat odată ce codul respectiv este arătat.

Care este procedura ce trebuie urmată

Această măsură a fost luată pentru a evita aglomerația, cozile și contactul între mai multe persoane. De asemenea, acest formular poate fi completat și online. Această variantă este deja implementată pe aeroportul din Sibiu și pe aeroportul Otopeni din Capitală.

Declarația pe propria răspundere trebuie completată de toate persoanele care intră în țara noastră, indiferent de modalitatea prin care o fac: online sau pe hârtie.

”Aeroportul Internaţional Sibiu şi Consiliul Judetean Sibiu cu sprijinul tehnic din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vă informează că pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al aeroportului sibian au la dispoziţie, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice.

Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19”, a precizat Aeroportul din Sibiu, într-un mesaj public.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată aici, online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: