Redactia.ro
Home » Știri » Regulă nouă pentru turiștii români care merg în Grecia

Regulă nouă pentru turiștii români care merg în Grecia

Grecia

Turiștii care intră în Grecia, inclusiv cei care provin din România, vor fi nevoiți să plătească o taxă pentru servicii de sănătate oferite în timpul șederii lor pe teritoriul elen, în cazul în care au nevoie de servicii medicale.

Autoritățile de la Atena au hotărât să taxeze turiștii străini pentru servicii medicale oferite în Grecia. Vorbim despre o suprataxă de 20 de euro, potrivit greekreporter.com. Până acum, cu excepția spitalizărilor, ei nu erau taxați pentru servicii medicale, indiferent de locul de unde proveneau. Toate serviciile erau gratuite, mai puțin cazurile care necesitau internare.

Ministerul Sănătăţii din Grecia a decis, la sfârşitul lunii trecute, ca această taxă să fie impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale. Taxele vor fi impuse și celor care locuiesc deja în Grecia, dar nu sunt considerați rezidenți permanenți.

Taxe și pentru îngrijiri de urgență

Și cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale în regim de urgență sunt supuși plății taxelor. În afară de aceste taxe, vor fi plăți suplimentare în care pacientul va avea nevoie de analize de sânge, precum și alte investigații. Potrivit presei elene, Ministerul Sănătăţii speră să adune „fonduri semnificative”, în special în timpul sezonului turistic când în Grecia vin milioane de turişti.

Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează. Testul pentru depistarea coronavirusului costă în general sub 50 de euro în spitalele publice din Grecia, dar prețul poate varia în instituțiile private.

Măști obligatorii pe feriboturi și în toate spațiile închise

Cea mai recentă măsură adoptată de autoritățile de la Atena pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu Covid-19 este obligativitatea purtării măștii de protecție pe feriboturi. Noua măsură a intrat astăzi în vigoare şi va rămâne în vigoare până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută Grecia a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice închise, precum şi în cele deschise în care nu poate fi respectată distanţarea fizică. Astfel, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice interioare, începând de sâmbătă, 1 august.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: