Redactia.ro
Home » Știri » Anunț de ultimă oră pentru turiștii români! Grecia introduce obligativitatea purtării măștii și pe feriboturi

Anunț de ultimă oră pentru turiștii români! Grecia introduce obligativitatea purtării măștii și pe feriboturi

Grecia

Grecia extinde măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, pentru a preveni apariția de noi cazuri cu Covid-19, pe teritoriul său.

Cea mai recentă măsură adoptată de autoritățile de la Atena este obligativitatea purtării măștii de protecție și pe feriboturi. Noua măsură va intra în vigoare de marţi şi va fi valabilă până pe 18 august, când sezonul de vacanţă se va afla în perioada de vârf.

„Respectarea acestei măsuri este crucială pentru a evita restricţii şi mai drastice care ar reduce limita de pasageri pe nave”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

150 euro amendă pentru nerespectarea regulilor

Săptămâna trecută Grecia a impus purtarea măştii în toate spaţiile publice închise, precum şi în cele deschise în care nu poate fi respectată distanţarea fizică. Astfel, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice interioare, începând de sâmbătă, 1 august. Vizitele la spital şi la căminele de bătrâni sunt acum permise doar în cazuri excepţionale. Locurile în baruri sunt limitate, pentru a se evita aglomerarea, iar clienții în picioare, chiar dacă stau afară, nu vor mai fi serviți.

De asemenea, s-au anunţat numeroase controale ale poliţiei în pub-uri şi în transportul public. Săptămâna trecută, guvernul a extins obligaţia de a purta masca incluzând magazinele şi transportul public, potrivit Agepres. Guvernul de la Atena a promis toleranță zero pentru încălcarea restricțiilor. Amenda pentru nerespectarea regulilor este de 150 de euro.

Cel mai mare bilanţ într-o singură zi de cazuri noi

Ţara a raportat sâmbătă 110 noi cazuri, cel mai mare bilanţ într-o singură zi de cazuri noi de COVID-19 în câteva săptămâni. Duminică s-au înregistrat alte 75 de îmbolnăviri confirmate cu noul coronavirus.

Grecia a înregistrat până acum 4.662 de cazuri de COVID-19 şi 208 de decese, un număr relativ scăzut comparativ cu multe state europene, după ce a impus măsuri timpurii de izolare în primăvară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: