Mâncarea de mazăre este una dintre cele mai simplu de făcut, dar cele mai gustoase preparate pe care le poți face când ții post sau pur și simplu vrei ceva fără carne, doar cu legume.
Este simplu de făcut, nu necesită prea mare bătaie de cap, iar ingredientele le ai cu siguranță deja în bucătaria ta. Nu trebuie nici să fii prea iscusit în alte bucătăriei, pentru că această rețetă se face, practic, singură.
Rețetă de mâncare de mazăre fără carne
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face mâncarea de mazăre:
450 g mazăre congelată sau de la conservă
2 cepe
2 morcovi
2 căței de usturoi
1 ardei gras, roșu
150 g pastă de roșii sau bulion
sare
piper
cimbru
2 foi de dafin
125 ml ulei
apă
mărar verde
Cum se prepară mâncarea de mazăre fără carne
Mai întâi, ne ocupăm de legume. Trebuie să tăiem ceapa și morcovii în cuburi. Luăm o tigaie, punem ulei în ea, iar după ce se încinde, punem ceapa. O lăsăm să se gătească până devine translucidă, iar abia apoi putem punem și morcovii.
Când aceștia sunt aproape de a fi gătiți, putem adăuga și mazărea congelată, dar și apa, cât să cuprindă toate ingredientele. Apoi, trebuie să lăsăm mazărea să fiarbă până când este pătrunsă. Adăugăm și condimente: două foi de dafin și niște cimbru.
După acest pas, putem adăuga bulionul sau pasta de roșii, iar apoi ardeiul tocat și usturoiul, ce trebuie răzuit înainte. Gustăm mâncarea de mazăre să vedem dacă este destul de sărată.
Când au trecut zece minute de când am pus foile de dafin, acestea trebuie îndepărtate, pentru că altfel ele devin amare. Verificăm să vedem dacă mazărea este fiartă, iar apoi putem opri focul. La final, tocăm mărarul și îl punem în oală și amestecăm pentru a se omogeniza tot preparatul. Mâncarea de mazăre este gata, poftă bună!