Redactia.ro
Home » Știri » Vom fi în stare de urgență de Crăciun și Revelion? Predicțiile lui Alexandru Rafila

Vom fi în stare de urgență de Crăciun și Revelion? Predicțiile lui Alexandru Rafila

Coronavirus

Mai sunt doar două luni până la sărbătorile de iarnă. Nu se știe însă cum ne vom putea bucura de ele în condițiile în care țara noastră a început să treacă de pragul de 2000 de infectări pe zi. De asemenea, crește și numărul pacienților internați la secția ATI, peste 500 de persoane în ultimile 24 de ore. Astfel, am putea avea din nou stare de urgență cât mai curând sau de Crăciun și Revelion.

Cum vom petrece Crăciunul și Revelionul

Numărul tot mai mare a cazurilor de coronavirus ne-ar putea da peste cap sărbătorile de iarnă. Am putea petrece Crăciunul și Revelionul în stare de urgență. Însă, ce spun specialiștii în sănătate în aceste condiții? Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a precizat că acest lucru s-ar putea întâmpla în cazul în care normele de protecție nu sunt respectate, iar numărul de îmbolnăviri va continua să crească.

”De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie. Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul.”, a spus Alexandru Rafila, potrivit libertatea.ro

Rafila: Suntem în al doilea val al epidemiei

Mai mult, Alexandru Rafila este de părere că România deja se confruntă cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus și că este esențial ca toate regulile să fie respectate pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19. În prezent, autoritățile dau asigurări că situația este sub control.2.343 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Este un record absolut. Au fost înregistrate și 53 de decese. Record și la secțiile ATI unde se află acum 571 de pacienți internați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: