Redactia.ro
Home » Știri » România, sub cod portocaliu de vreme rea. Meteorologii au anunțat fenomene periculoase în următoarele ore

România, sub cod portocaliu de vreme rea. Meteorologii au anunțat fenomene periculoase în următoarele ore

GALERIE FOTO (2) ALERTA ANM

ANM a emis joi, 8 octombrie un Cod galben de ploi abundente și torențiale în Dobrogea, Muntenia, local în Moldova, în estul și sudul Transilvaniei, dar și în nord-estul Olteniei. Noaptea trecută au avut loc ploi teorențiale în aproape 32 de județe din țară, producând inundații în unele zone.

România, sub cod portocaliu de vreme rea. Meteorologii au anunțat fenomene periculoase în următoarele ore

Administrația Națională de Meterologie a emis un Cod galben de ploi torențiale, unde se vor semnala și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil în intervalul 8 octombrie, ora 11.00 până vineri, 9 octombrie, ora 03.00.

Mai mult, ANM a emis și un Cod portocaliu de vreme rea, cu ploi și descărcări electrice valabil în intervalul joi, 8 octombrie, ora 11.00, până vineri, 9 octombrie, ora 03.00. Astfel zonele afectate de vremea instabilă sunt : județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov În județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna și zona de munte a județelor Prahova și Brașov va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

Cum va fi vremea vineri în România?

Conform specialiștilor, în intervalul menționat mai sus, în Dobrogea, cea mai mare partea a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și Carpații Orientali și Meridionali vor avea loc averse cu caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

De asemenea, meteorologii ANM au emis un Cod portocaliu valabil pentru vineri de la ora 03.00 până la ora 21.00, când vor avea loc ploi abundete însoțite de descărcări electrice. Județele afectate de Codul portocaliu sunt: Ialomița, Călărași, Constanța, iar în județele Ialomița, Călărași, Constanța va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/m.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: